Gaziler Günü Kutlandı

Yayın: 23 Eylül 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 23.09.2013 10:02:13
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Emine Özcan Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Hakan Çetinkaya yönetiminde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesinin ardından günü anlam ve öenemine dair konuşmayı yapan Jandarma Kd  Başçavuş Bülent Güler, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e, TBMM tarafından gazilik ve mareşallik rütbesinin verildiği tarih 19 Eylül 1921 gününün, Gaziler Günü olarak seçildiğini söyledi. Türk milletinin her ferdinin, bugün sahip olunan vatanın her karış toprağının kahraman şehit ve gazilerin sayesinde yurt olduğunun farkına vardığını ifada eden Güler, “Tarihimizin sadece son yüz yılına bakılsa bile, bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşayabilmek uğruna ödenen ağır bedeli görmek mümkündür” dedi. Daha sonra Anadolu Lisesi öğrencisi Sevcan Boztepe ve Selma Özer ile Çivril Jandarma komutanlığında vatani görevini yapan Jandarma Er İsmail Aras tarafından Gaziler günü ile ilgili şiirini okudu.

Gaziler günü programı protokol üyelerinin Çivril Muharip Gaziler Derneğini ziyaretinin ardından Çivril Kaymakamlığı ve Çivril İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gaziler için verilen öğle yemeği ile sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.