HALK BULUŞMALARI MAHALLELERDE DEVAM EDİYOR

Belediye Başkanı Semih Dere başlattığı ‘Halk Günü Buluşmasını’ bir adım daha ileriye taşıyarak buluşmaları mahallelerde köy kahvelerinde yapmaya başladı.

Gündem Yayın: 01 Temmuz 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 01.07.2024 08:59:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Göreve geldikten sonra yaptığı idari değişiklik ve icraatlar ile dikkat çeken Çivril Belediye başkanı Semih Dere Halk Buluşmasında İğdir, Koçak ve Karabedirler mahallerini ziyaret etti. Mahallelerde büyük bir ilgi ve sevgi ile karşılanan Başkan Dere, vatandaşların istek ve önerililerini dinleyerek devam eden proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Mayıs ayında başlattığı Halk Buluşmasına devam eden Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, ikinci halk buluşmasını mahallelerde yaptı. Ziyaretler kapsamında ilk olarak İğdir Mahallesine giden Başkan Dere burada kalabalık bir vatandaş grubu tarafından karşılandı. Köy kahvesinde yapılan Halk toplantısında başkan Dere, İğdir mahalle sakinlerinin istek ve taleplerini dinleyerek sorularına cevap verdi. Mahalle muhtarı Sadettin Özel ile birlikte mahalle sakinlerinin dinleyen Başkan Semih Dere Çivril Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Halk Buluşmasının ikinci durağında Koçak mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Çivril Belediye Başkanı Semih Dere Koçak mahallesinde yapılan ve yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Köy sakinlerinin SİT alanı kararından dolayı konut yapma konusunda yaşadıkları sıkıntıları dikkatle dinleyen Başkan Dere sorunun çözümü için ilgilim kurum ve Çivril Kaymakamı ile bir görüşme yapacağını söyledi. Koçak mahallesinde Çivril Belediyesi tarafından Köy konağı ve çevre düzenlemesi ile arazi yollarının açılması işlerinin yapıldığını belirten Başkan Dere köy halkının kapalı düğün salonu talebinin de gerekli incelemeleri yaptıktan sonra programa dahil edecekleri sözünü verdi.  Koçak mahallesinde bulunan halı saha konusunda da eksiklerin giderilmesi talimatını veren Başkan Dere “Koçak mahallemizde güzel ve yeni bir halı saha var. Işık yada bakım eksikliğinden dolayı burasının kullanıma kapalı olması doğru değil. En kısa sürede eksikleri giderilerek gençlerimizin ve köy halkımızın kullanımına açacağız” dedi.

 

Halk Buluşmaları kapsamının durağında Karabediler mahallesiniz ziyaret eden Çivril Belediye Başkanı Semih Dere burada da büyük bir ilgi ile karşılandı. Karabedirler mahallesi Halk Buluşmasına mahalle sakinlerinin gösterdiği sevgi ve ilgiden dolayı teşekkür ederek başlayan Başkan Dere “söz verdiğimiz gibi çalışmak sizlere hizmet etmek Çivril için taş üstüne taş koymak için geldik. Gösterdiğiniz ilgi ve sevgi için teşekkür ederim” dedi. Başkan Dere konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin istek ve taleplerini dinleyerek mahallede devam eden çalışmalar hakkında bilgi vererek mahalle sakinlerinin öğrenmek istedikleri soruları cevapladı.

 

Halk Buluşması ziyareti sonrası kısa bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Semih Dere 31 Mart seçimlerinden sonra mahalleleri ziyaret ettiklerini ve fizibilite çalışmaları yaptıklarını belirterek “seçim sonrası mahallelerimizi ziyaret ederek eksik ve ihtiyaç listesi çıkartmış ve halkımızla bir araya gelerek beklentilerini tekrar dinlemiştik. Bu tür bir ziyaret ilk defa oluyor. Başlattığımız Halk Buluşmaları kapsamında mahalle sakinlerimizi ziyaret ederek onlarla bir araya geleceğiz. Çalışmalarımızı anlatıp onların istek öneri ve taleplerini yerinde dinleyeceğiz” dedi.

 

Halk Buluşmalarını hem merkez hem de mahallelerde devam edeceklerini belirten Başkan Dere “ilk halk buluşmamızı Belediye Meclis toplantı salonunda yaptık ve güzel bir katılım ile tamamladık. İlk toplantıda dikkatimizi mahallelerden katılımın az olduğunu fark ettik ve toplantıları mahallerde yapmaya karar verdik. Her ay mahalle ziyaretlerimizin yanı sıra Belediye binamızda da dönem dönem Halk Buluşması yapacağız. Amacımız halkımızın yönetime katılması, istek ve taleplerini daha hızlı iletmesi, Belediyenin durumu hakkında ilk ağıdan bilgi alması, çalışma ve projeleri ilgili birim amirlerinin ağzından dinlemesi. Hedefimiz katılımcı ve şeffaf belediyecilik” dedi.

 

Belediye Başkanı Semih Dere’nin Halk buluşması toplantılarında Çivril Belediyesi Fen işleri, Park Bahçeler Hizmetleri, Temizlik Hizmetleri müdürleri ile ilgili birim amirleri ve bazı personelleri hazır bulundu.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.