HALK DİRENDİ 6 KÖYÜN MERASI KURTULDU

Çivril Emircik mahallesinde meraya yapılması planlanan Güneş Enerji Santrallerinin yapılması iptal edildi. Şirketin GES projesini Çivril’de tarım arazi olmayan bölgeye yapacağı iddia edildi.

Gündem Yayın: 26 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 26.03.2024 16:47:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İlçe Tarım ve Ormancılık müdürlüğü tarafından yayımlanan karara göre Emircik mahallesi merasına yapılması planlanan GES projesi iptal edildi.

Yayımlanan kararda “Çivril İlçesi Emircik Mahallesi 210 ada 1 parselde Depower Enerji Üretim Limited Şti. tarafından yapılması planlanan Çivril Depolamalı (30 MWh/30 MWe-0.17 Ha) Güneş Enerjisi Santrali (42 Mwim /30 MWe-45 Ha) projesi hakkında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün ÇED sürecine halkın bilgilendirilmesi ve sürece katılımı toplantısının 26.03.2024 tarihinde gerçekleştirilmesi düşünülmekteydi. İlgi yazıya istinaden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı yazısı kapsamında Çivril Depolamalı (30 MWh/30MWe-0,17 Ha) Güneş Enerji Santrali (42 Mwm/30 Mwe-45 Ha)projesinin ÇED süreci sonlandırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

Emircik Mahallesinde bulunan ve Emircik, Balçıkhisar,İnceköy,Karamanlı, Yalınlı ve Seraserli mahallelerinde bulunan hayvan üreticilerinin kullanımında olan Mera ’ya Güneş Enerji Santrali (GES) yapılmak istenmiş ÇED toplantısına katılan mahalle sakinleri ve Belediye Başkanı Niyazi Vural ile Siyasi Parti temsilcileri GES projesine karşı çıkmıştı.

 

ÇED toplantısının 26 Mart 2024 tarihinde yeniden yapılacağı duyurulmuş ancak projenin Emircik Merasına yapılma kararı iptal edilmesinin ardından ÇED toplantısı da iptal edildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.