HALK EĞİTİM KURSUNDAKİ BAYANLARA KANSER BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI

Okul ve mahallelerde bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarını sürdüren Çivril ilçe sağlık Müdürlüğü ekipleri Sökmen Mahallesi halk Eğitim kurusundan eğitim alan kadınlara kanser bilgilendirmesi yaptı.

Sağlık Yayın: 12 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 12.02.2024 08:37:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 56 sn.
Google News

Çivril İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri mahalle ziyaretleri kapsamında gittikleri Sökmen Mahallesinde Halk Eğitim merkezi tarafından açılan kursta kadınlara yönelik bilgilendirme çalışması yaptı. Kursa katılan kadınlara kanser hakkında bilgi veren sağlık çalışanları hastalık ve kanser de erken tanının önemine değinerek kanserden korunma yöntemleri ile bilgi verdi.

 

Çalışma ile ilgili olarak Denizli il sağlık müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede Çivril İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Sökmen Halk Eğitim kursundaki vatandaşlarımıza kanserin belirtileri, risk faktörleri ve erken tanı yöntemleri konularında eğitimler verildi. Taramalarını yaptırmaları için gerekli yönlendirmeler yapıldı” ifadelerine yer verildi.

 

Yapılan bilgilendirmede mahalle ve köylerde bilgilendirme çalışmalarının devam edeceği bilgisine de yer verilerek “il genelinde devam eden çalışmalarımız ilçe ve mahallelerimizde ara vermeden devam edecektir” denildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.