Hayırseverler 6 Yılda 5000 kişiye iftar verdi

Yayın: 29 Temmuz 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 29.07.2013 09:11:32
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Hayırsever işadamları Süleyman Şahan ve Vehbi Demir’in 11 ayın sultanı Ramazan ayında açtığı iftar çadırında günde 200 kişi orucunu açıyor. Çadırda, kimsesiz ve maddi durumu iyi olmayanlarla çeşitli nedenlerle evinde orucunu açamayacak kişilere 1 ay boyunca hizmet veriliyor.  

 Yeni Camii önünde 6 yıldır açılan iftar çadırında, bu yılda gelenek bozulmadı. Hayırsever iş adamları ve hayırseverler, 11 ayın Sultanı Ramazan ayında vatandaşlara ücretsiz yemek verebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

 Süleyman Şahan ve Vehbi Demir tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinde yüzlerce kişi bir araya gelip iftar açıyor. Yeni Camii önünde kurulan sofrada Çivrilliler ile bir araya gelmeye çalışan yemek sahipleri “Günlük 200 ile 300 arası kişiye yemek veriyoruz. Bazen bu rakam 400 bile buluyor. Amacımız bu mübarek ayda insanımıza faydalı olabilmek ve bu noktada hizmet edebilmektir. İlçede oturan ve akşam sofrasında sıcak aş bulamayanlarla beraber durumu iyi olan insanlarımızın buluşma noktası haline gelen iftar yemeğinde günlük olarak, pilav, sulu yemek, meyve, tatlı ve su ikram ediyoruz” dediler

Altı yıldır her Ramazan kurulan çadırda yemek dağıtan görevlilerde bir ay boyunca devam eden iftar çadırı etkinliğinde her şeyin düşünüldüğünü belirterek  “İftar topunun atılmasıyla birlikte yüzlerce kişi aynı anda dua edip orucunu açıyor. 12 kişinin görev yaptığı iftar çadırında; yaşlılar, hamileler ve hasta olanlar için özel görevliler hizmet veriliyor. Sıra beklemeyen bu vatandaşlar, görevliler yardımıyla masalara oturtulurken yemekleri de yine görevlilerce getiriliyor. Çadırda her gün çorba, pilav, ana yemek ve tatlı olmak üzere 4 çeşit yemek dağıtılıyor” dediler.

 

Gelenekselleşen İftar çadırında Ramazan ay’ı boyunca yaklaşık 5000 kişinin orucunu açtığını belirten vatandaşlarda “Rahmet ve bereketin bol olduğu 12 ayın sultanı Ramazan ayında bu yardımların büyük önemi var. Özellikle şu günlerde daha çok birbirimize sahip çıkmamız gerekir Bu iftarlarla birlik ve beraberliğimizi artırırken, kardeşliğimizi de pekiştirmiş oluyoruz." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.