HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI İKİ BİRLEŞİMDE TAMAMLANDI

Çivril Belediye meclis toplantısı yapılan iki birleşim ile tamamlandı. Haziran ayı meclis toplantısında gündem maddelerinin tamamı oy birliği ile kabul edildi.

Gündem Yayın: 06 Haziran 2024 - Perşembe - Güncelleme: 06.06.2024 11:09:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Haziran Ayı Belediye Meclis toplantısı meclis toplantı salonunda Başkan Semih Dere başkanlığında yapıldı. 3 Haziran Pazartesi gün birinci birleşimde bir araya gelen meclis üyeleri meclis gündemine gelen konuları görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale etti.

 

Haziran ayı meclis toplantısının birinci birleşim birinci oturumu, başkan Semih Dere’nin gündem dışı konuşması ile başladı. Başkan Dere her meclis öncesinde geçmiş bir aylık süreçte Çivril belediyesinin yaptığı ve devam eden çalışmaları hakkında bilgi vereceğini ifade ederek “geçen meclis toplantısında da dediğim gibi meclis toplantımıza başlamadan önce Belediye olarak yaptıklarımız ve planladığımız çalışmalar hakkında sizlere bilgi vereceğim. Bu arada sizlerde yapılması gereken ya da devam eden çalışmalar hakkında fikir ve önerilerinizi iletirseniz sevinirim” dedi.

 

“Vekillerimiz ile bir araya geldik”

 

Başkan Dere konuşmasında Ankara’da yapılan Enerji kentler Belediyeler toplantısı ile ilgili de bilgiler verdikten sonra Denizli Milletvekilleri ile yaptığı görüşmeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Dere AK parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan’la görüşme fırsatı yakalayamadığını belirterek “Ankara’da Enerji kentler Belediye toplantısı öncesinde Denizli Milletvekillerimizi mecliste ziyaret ettik. Hemşerimiz Cahit Özkan’ın yoğunluğundan dolayı bir araya gelemesek de bir sonraki Ankara ziyaretimiz için randevumuzu oluşturduk. Milletvekillerimiz Gülizar Biçer Karaca ve şeref Arpacı ile mecliste görüştük. Çivril ve yaptığımız çalışmalar hakkında kendilerine bilgi verdik” dedi.

 

“Ankara Ziyareti verimli geçti”

 

Ankara ziyaretinin verimli geçtiğini ifade eden başkan Dere “meclisteki görüşmelerimizin ardından Milletvekillerimiz ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret ettik. Mansur başkanın deneyim ve tecrübelerinden faydalanarak Çivril için hedeflediğimiz proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdik, önerilerini not ederek projelerimiz için desteklerini istedik” dedi.

 

“Halk gününü devam ettireceğiz”

 

Gündem dışı konuşmasında Çivril Belediyesinin yeni dönemle birlikte hayat geçirdiği halk günü ile ilgili de bilgi veren Başkan Dere “sorun ve taleplerin daha hızlı yerine getirilmesi hem de vatandaşın sorununu ilk ağızdan iletmesi adına başlattığımız halk günü buluşmalarının ilkini geçen ay yaptık. Geniş katılımlı ve verimli bir toplantı oldu. Meclis üyelerimiz ile daire müdürlerimizin de hazır bulunduğu toplantıda mahallelerden gelen vatandaş ve muhtarlar öncelikli istek ve taleplerini iletti, ilgili arkadaşlarımız not etti ve o gün iletilen bir çok istek hemen yerine getirildi yada planlaması yapılarak mahalle sakinlerine süreçle ilgili bilgi verildi” dedi.

 

Halk günü toplantılarının düzenli olarak devam edeceğini belirten Başkan Dere “ilkini geçen ay yaptığımız toplantıları aylık dönemler halinde yapmaya devam edeceğiz. Toplantılar hem vatandaşın derdini sorununu anlatması hem de neden yapılamadığını ilk ağızdan öğrenmesi adına verimli oluyor” dedi.

 

“Nilüfer Sezonumuz hayırlı olsun”

 

Başkan Semih Dere gündem dışı konuşmasının son bölümünde haziran ayı ile birlikte başlayan Nilüfer Sezonun Çivril ve esnaflar için hayırlı olmasını dileyerek “1 Haziran itibariyle Işıklı Gölümüzde Nilüfer turlarımız başladı. Türkiye’nin en büyük Nilüfer tarlalarını barındıran gölümüzdeki turların ve turizm sezonun turların yapıldığı Beydilli, Seraserli ve Sundurlu mahallelerimiz başta olmak üzere tüm Çivril ve ilçe esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Herkesi Nilüferlerimizi ve Çivril’imizi görmeye davet ediyorum” dedi.

 

Müftülüğe verilen Bina geri alındı

 

Meclis Başkanı Semih Dere’nin gündem dışı konuşmasının ardından Haziran Ayı meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Beş gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, geçen dönem beş yıl süre ile bedelsiz olarak İlçe Müftülüğüne tahsis edilen binanın tahsis durumu görüşüldü. Gündem maddesinin okunmasının ardından gündem ile ilgili konuşan Başkan Dere 08.11.2023 tarihinde Belediye Meclis kararı ile Çivril Müftülüğüne tahsis edilen Demiryolunda bulunan hizmet binasının Çivril Müftülüğünün talebi üzerine tahsis kararının kaldırılmasını oylayacaklarını belirtti. Binanın ilçe müftülüğüne tahsis edildiğini ancak yine müftülüğün talebi ile tahsisin kaldırıldığını belirtene Dere “bina geçen dönem İlçe Müftülüğüne beş yıl süre ile ücretsiz tahsis edilmişti. İlçe Müftülüğünün talebi ile bu tahsisin devam edip etmeyeceğini oylarınıza sunuyorum” dedi. Yapılan oylamada ilçe müftülüğüne tahsis edilen binanın tahsisinin kaldırılması oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündem maddelerinin tamamı oy birliği ile kabul edildi

 

İlk gündem maddesinin mecliste oylanmasının ardından diğer gündem maddeleri görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

 

Gündem maddelerinin komisyonlara havale edilmesinin ardından başkan Dere Haziran ayı meclis toplantısının ilk birleşimini kapattı.

 

Çivril Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı 5 Haziran Çarşamba gün saat 14.00’de başlayan ikinci birleşimle devam etti. Komisyon raporlarının okunmasının ardından yapılan oylamada, gündem maddelerinin tamamı komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.