İHH ARAMA TİMİ EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Çivril’in ilk ve tek arama Kurtarma timi, eğitimlerine ara vermeden devam ediyor.

Yaşam Yayın: 27 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 27.11.2023 08:48:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kurulduğu günden itibaren birçok aramak kurtarma faaliyetine katılan Çivril İHH Arama Kurtarma Timi, Havai Hat Kurulumu ve Havai Hat Kurtarma eğitimlerini tamamladı.

 

15 kişilik İHH Arama Kurtarma Ekibi, AFAD İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından verilen eğitim programına katıldı. İzmir, Bursa, Muğla ve Antalya’dan katılan ekiplerle birlikte iki gün boyunca Havai Hat Kurulum ve Havai Hat kurtarma eğitimi alan ekip eğitim sonunda sertifika almaya hak kazandı.

 

Dağ Arama Kurtarma (DAK) eğitimleri kapsamında 36 saat süren eğitimlerde havai hattan yaralı kurtarma eğitimi alan İHH Arama Kurtarma Tim sorumlusu Ali Baş Çivril ekibi olarak eğitimlere ara vermeden devam ettiklerini belirterek “kurulduğumuz gün başlayan eğitim çalışmalarımız artarak devam ediyor. İlçe ve bölgemizin tek arama kurtarma ekibi olmanın verdiği sorumlulukla gönüllü üyelerimizin olası bir afet ve kaza anında üstlenecekleri görevleri aksatmadan yerine getirebilmeleri için bu tür eğitimlere katılmaya devam edeceğiz” dedi.

 

2022 yılında kurulan ve faaliyetlerine başlayan Çivril İHH Arama Kurtarma Timi, 50 gönüllüden oluşuyor.

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.