JANDARMA SİMÜLATÖR ARACI İLE EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Çivril’de eğitim veren jandarma ekipleri emniyet kemeri ve aşırı hızın tehlikelerine dikkat çekti

Yaşam Yayın: 21 Eylül 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 21.09.2024 10:24:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik ekipleri Çivril’de simülatör ile emniyete kemeri ve hız ihlali eğitimi verdi. Simülatör araca binene vatandaşalar unutulmaz bir deneyim yalatan ekipler emniyet kemerinin önemini uygulamalı gösterdi.

 

Elma Tarım ve Kültür festivalinde simülatör kuran jandarma ekipleri uygulamalı eğitim verdi. Emniyet kemeri ve aşırı hız ile ilgili bilgilendirme yapan ekipler araç ile de kaza anında yaşanabilecek olumsuzlukları uygulamalı olarak gösterdi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kaza simülatör araç, 12 kilometre hız ile seyreden bir aracın kaza yapması durumunda araç içinde neler yaşandığını gösterdi.

 

Çalışma ile ilgili olarak yapılan bilgilendirmede simülatör aracı ve açılan stant ile trafik kazalarına karşı duyarlılık oluşturmak istenildiği belirtildi.  Çalışmada emniyet kemerinin önemi anlatılırken, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu yaşanan kazalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Simülatör aracını ziyarete den ailelere ve çocuklara trafik hakkında bilgiler aktarılırken, küçük araçlara çocuklara kırmızı ışıkta durulması yeşil ışıkta geçilmesi konuları anlatıldı.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.