KISKANÇLIK ENERJİMİZİ BİTİRİYOR

Yerel seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Kemal Aslan “Çivril için çalışmak benim için onur. Hep dediğim gibi benim ölümde, dirimde Çivril’de, bu memlekete hizmet etmek bana güç veriyor” dedi.

Siyaset Yayın: 21 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.09.2023 10:12:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

İlçe Başkanı Bedri Ataş önderliğinde yapılan toplantının CHP ve aday adayları açısından çok verimli geçtiğini belirten Aslan “toplantı, yönetim ve başkan aday adaylarının katılımı ile yapıldı. Tabi özel bir toplantı olduğu için çok fazla bilgi vermek istemiyorum ancak hem parti hem de başkan aday adayı arkadaşlarımız için çok verimli olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

24 Eylül’de yapılacak İl kongresinden sonra seçim çalışmalarında bir çıta daha aşılacağına dikkat çeken Kemal Aslan “hafta sonu il kongremiz var. Denizli’yi 31 Mart yerel seçimlerine götürecek il başkanı ve yönetimini seçeceğiz. Bu kongre ve seçimden sonra hem Denizli hem de Çivril’de CHP adına seçim çalışmaları bir kademe daha hızlanır. Aday adayı arkadaşlar daha somut söylemlerle seçmen ve delegenin karşısına çıkar” dedi.

 

Gizemli Aday başarılı olacaksa ilk destekleyen ben olurum

 

Kamuoyunda CHP’den aday adayı olan isimlerin dışında bir ismin daha aday olacağının konuşulduğunu ifade eden Aslan “her zaman dediğim gibi benim amacım CHP’nin seçimde başarılı olması. Ben şu kazansın bu meclise girsin diye yola çıkmadım ben CHP kazansın diye yola çıktım. Bunu başaracak aday, isim kim olursa ben onunda yer alır, destek olur çalışırım. O isim kimdir bilemiyorum tabi ama dediğim gibi delege, ilçe yönetimi ve seçmen bu sisimde mutabıksa ben hazırım” dedi.

 

Önceliklerim Kamu Hakkı ve Çivril

 

Başkan adayı olacak isimde olması gereken en büyük kriter benim için ölüsü dirisi Çivril’de olacak biri olması, diğeri de kamu hakkına riayet etmesi ve koruması. Onun dışında her adayın kendine has becerileri, deneyimleri, projeleri ve seçmende karşılığı vardır. Bana göre önemli olan Kamu hakkı ve Çivril. Başka bir arkadaşın önceliği başka bir konu olabilir ama benim önceliğim bu” dedi.

 

İçimizdeki Kıskançlık Enerjimizi Tüketiyor

 

CHP’de parti içi mücadele ve yarışın bazen farklı anlaşıldığını belirten Kemal Aslan “baktığımızda partide siyaset yapan bazı isimler parti içinde yaşanan yarışı ve rekabeti farklı noktalara taşıyorlar. Bilinçli mi yapılıyor yoksa yarış heyecanından mı bilemiyorum ancak bu anlayış CHP’ye zarar veriyor. Seçimlerde kullanacağımız enerjiyi parti içinde birbirimize karşı kullanıyoruz.  Rekabet olmalı ama bu farklı noktalara taşınmamalı” dedi. Rekabetteki sürecin bir noktadan sonra kıskançlığa dönüştüğünü belirten Aslan “rekabet bir noktadan sonra kıskançlığa dönüşüyor ve parti içindeki kıskançlık başarıya gidecek çalışmaları engelliyor. Bu durumdaki arkadaşlarımızla çalışmak ve sorunlara ortak çözüm yolu bulmakta zorlanıyoruz. Gelinen noktada yolumuz tıkanıyor bu da bizi siyaset yapmakta ve fikir üretmekte zorluyor.  Bizim kıskançlıkla değil önceden CHP adına elde edilmiş başarılardan örnek alıp yeni başarılara imza atmamız gerekiyor. Yani Başarıdan başarı çıkarmalı ve yeni başarılara imza atmalıyız. CHP’nin Çivril’de birçok başarısı var bunları görmezden gelmek akıllıca bir düşünce değil. Başarıyı kıskanmak kimseye başarı getirmediği gibi parti içi huzuru da bozmaktadır. CHP de siyaset yapmış isimleri yok sayarak ileriye gidemeyiz. Başarıdan başarı üretmeli başarılı isimleri örnek almalıyız. Parti içi kısır rekabet maalesef fikir üretmemizi engelliyor hem de enerjimizi tüketiyor. İyi ve faydalı iş yapan kim varsa desteklenmeli örnek alınmalı” dedi.

 

Şatafatlı projeler değil ihtiyaç olan hizmetler olmalı

 

Seçim çalışmaları kapsamında bir araya geldiği isimlerden Çivril ile ilgili fikir ve çözüm önerileri aldığını belirten Kemal Aslan “esas olan birlikte yaşadığımız kenti birlikte yönetmek, ihtiyaç ve bu ihtiyaçların çözümlerini birlikte belirmektir. Bu bağlamda her ortamda Çivril’in ihtiyaçlarını dinliyor ve çözüm önerilerini dinliyorum. Seçim döneminde yapılan en büyük hatalardan biri de bu, sayfalar dolusu şatafatlı projeler hazırlayıp seçmenin gözünü boyamak. Bunlara gerek yok, Çivril’de en temel en öncelikli ihtiyaçlar neler bellidir. Bunlar üzerine odaklanmalı ve ortak bir çözüm noktası üreterek daha kaliteli bir yaşam alanı oluşturmalıyız. Her adayın kendine göre projeleri vardır önemli olan Çivril’in ihtiyaçlarını doğru tespit edebilmek. Halkın önceliği ne, onu ortaya çıkarıp o hizmetlere öncelik vermek. Janjanlı, şatafatlı projelere gerek yok, önemli olan asli ihtiyaçları karşılamak” dedi.

 

Rüşt ispatlama zamanı değil

 

Yerel seçimlere hazırlanırken kişisel hırs ve beklentilerin bir kenara bırakılması gerektiğine değinen Aslan “seçimler hele de yerel seçimler rüşt ispatlama dönemi değildir. Bu dönemde hiç kimse diğerine kendini gösterme telaşında olmamalı. Önemli olan partinin başarısı, ben olayım diye düşünmek ihanettir. Seçim dönemine girdikten sonra, kişisel hırs, beklenti, intikam ve kıskançlık bir kenara bırakılmalı” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.