LİSTELER AÇIKLANDI KAOS BAŞLADI

Milliyetçi Hareket Partisi Denizli tabanında beklenilen oldu ve açıklanan milletvekili listesi ile kaos ortamı ortaya çıktı.

Siyaset Yayın: 07 Nisan 2015 - Salı - Güncelleme: 07.04.2015 23:45:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Açıklanan listenin, milletvekili Ayhan’ın intikam listesi olduğu ileri sürülüyor. Bilindiği gibi, Emin Haluk Ayhan, il başkanlığı seçimlerinde Feridun Ünal’ı desteklemiş ancak seçimi kaybetmişti. Yeni seçilen il yönetimi de Emin Haluk Ayhan’ı istemeyenlerden oluşmuştu. Yasin Öztürk başkanlığındaki yönetim, Ankara’ya “vekil Emin Haluk Ayhan’ı Denizli’den değil başka ilden aday gösterin. Denizli’de tabandan gelen adaylarla yarışa çıkalım iki, hatta üç Milletvekili çıkarırız” diye söylemişlerdi. Buna rağmen, genel merkezin ülkücü tabanın sesine kulak vermeyerek, Emin Haluk Ayhan’ı liste başı yaparak, yine partililere göre; geçtiğimiz seçimlerde AKP’ye giden ve Nihat Zeybekci ile birlikte seçimler sonrasında Çınar meydanında halay çeken Cafer Birtürk’ün 2. sıraya yerleştirilmesine tepkiler büyüyor.

Parti tabanından gelen ve Ülkücü camianın önde gelen isimleri bu yönetimde ve ilçe yönetimlerinde öne çıkmışlardı. Ancak bu gün açıklanan listeden sonra ortalık karıştı. Temayül yoklamasının hiçe sayıldığını, anketlerin boşa yapıldığını, tabanını sesine kulak verilmediğini, belirten MHP tabanı “Sadece Genel Başkanın arkadaşı olması dolayısı ile E. Haluk Ayhan ve onun belirlediği liste bize dayatıldı. Bizde bu seçimlerde çalışmayı düşünmüyoruz” diyorlar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.