MUHTAR KÖYÜNE İLÇENİN EN BÜYÜK ATATÜRK ANITINI YAPTIRDI

Yunan işgali döneminde altı kişinin şehit olduğu Kocayaka Mahallesine, ilçenin en büyük Atatürk anıtı yapıldı. Anıtın yapımına bağımsız Belediye Başkan adayı Kemal Aslan ile Merkezefendi Belediye başkanı Şeniz Doğan da destek oldu.

Gündem Yayın: 31 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 31.03.2024 11:04:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

1921 yılında yaşanan Yunan işgali esnasında şehit olan altı sivil vatandaş için geçen yıl Şehitlik yaptıran muhtar Hasan Koç bu yıl da köy meydanına Atatürk anıtı yaptırdı. Anıtın gelecek nesiller açısından önemli olduğuna dikkat çeken muhtar Hasan Koç “bu vatanın hangi zorluklarla kazanıldığını unutmamak ve ulu önderimize minnet duygumuzu yaşatmak için gelecek nesillere böyle bir anıt bırakmak istedik” dedi.

 

Anıtın yapılmasında köy halkının büyük destek verdiğini belirten muhtar Koç “köyümüz Yunan işgalinde şehit veren bir köy. Altı vatandaşımız Yunan askerleri tarafından şehit edildi. Geçen yıllarda bu vatandaşlarımız için Çivril Ülkü Ocakları vasıtasıyla bir şehitlik yaptık. Bu yılda köy halkımızın desteği ile ilçenin en büyük Atatürk Anıtını köy meydanımıza diktik” dedi.

 

Anıtın yapımı ve köye kazandırılmasında Çivril bağımsız Belediye başkan adayı Kemal Aslan ile Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın büyük çaba sarf ettiğini de belirten Muhtar Hasan Koç “ Yaklaşık 6 ay önce Merkezefendi belediye Başkanı Şeniz Doğan başkanımıza köyümüze bir Atatürk anıtı yaptırma fikrimizi ilettik. Şeniz Doğan talebimize olumlu yanıt verdi. Çivril’de de Kemal Aslan bizlere destek oldu. Köylümüzle birlikte temel attık çalışmalara başladık bugünde anıtımızı yerine yerleştirdik. Yapımında emeği geçen, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan başkanıma, ATATÜRK Anıtımızın Denizli’den getirilmesinde Yardımcı olan Ömer Şenlik kardeşim ile Moda Mobilya sahibi Süleyman Çavuş kardeşime,  temelimizin malzemesiyle işçiliği ile birlikte yapımını gerçekleştiren Çivril bağımsız belediye başkan adayı Sayın Kemal Aslan başkanıma, herkese köyümüz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Atatürk Sevdalısı Bütün Köylülerime Anıtımız Hayırlı Olsun. Ne Mutlu Türk'üm Diyene” dedi.

 

Atatürk anıtının Çivril ve Kocayaka açısından büyük anlam taşıdığına dikkat çeken Muhtar Hasan Koç “ Kocayaka mahallesi Milli Mücadele döneminde altı şehit vermiş bir köy. Bizim için Bayrak, Atatürk ve milli değerler vazgeçilmezidir. Daha önce köyümüze Çivril’in en büyük ışıklı Türk bayrağını yaptık, geçen yıl Şehitliğimizi açtık bu yıl da Ulu Önder Atatürk anıtımızı yaptık. Milli değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu eserler gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras” dedi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.