PAÜ’DEN ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLLERİ'NDE ÇİFTE BAŞARI

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi, Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen "Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024"te hem Sosyokültürel Faaliyetlerde Erişim ve Mekânda Erişim kategorilerinde ödüle aday gösterilerek büyük bir başarıya imza attı.

Eğitim Yayın: 27 Ağustos 2024 - Salı - Güncelleme: 27.08.2024 10:46:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) “Öğrenci Dostu Yeni YÖK” olarak başlattığı engellilerin sağlık ve bakımdan kaynaklanan sorunlarının yanında, eğitim, sosyal ve kültürel sorunlarının çözümü için teşvik edici çalışmalar ve projeler geliştiriyor. Bu kapsamda YÖK tarafından üniversite kampüslerinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ve başarılı bulunan üniversitelerin ödüllendirilmesi ve ayrıca kamuoyunda farkındalık oluşturulması adına “Engelsiz Üniversite Bayrakları” veriliyor. Üç yıl geçerliliğe sahip olan Engelsiz Üniversite Bayrakları; Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve Sosyokültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) olmak üzere 3 kategoriden oluşuyor.

 

2024 yılında 112 üniversiteden toplam 1709 başvuru yapılırken, 76 üniversite toplam 319 bayrak almaya hak kazandı. Bu bayraklardan 228’i turuncu bayrak, 55’i yeşil bayrak ve 36’sı mavi bayrak oldu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından belgesi bir törenle teslim edilen PAÜ Eğitim Fakültesi çifte başarıya imza atarak “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024” kapsamında Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) ve Sosyokültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) alanlarındaki ödüllere aday olmaya hak kazanarak ödüle layık görüldü.

 

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan: “İlerleyen dönemlerde üniversitemizin tüm birimlerinin “Engelsiz Üniversite Ödülleri”ndeki üç kategoride de ödül almasını temenni ediyorum.”

 

PAÜ Eğitim Fakültesi’nin aldığı ödüller ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Kutluhan: “Pamukkale Üniversitesi olarak engelli öğrencilerimize, personellerimize ve diğer bireylere yönelik kampüs içinde hayatı kolaylaştırıcı düzenlemeler yapmaya çalışıyoruz. Engelli öğrencilerimiz ile sık sık bir araya gelerek onların kampüs içinde ve dışında yaşadıkları sorunları öğrenerek çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Bugün, Eğitim Fakültemizin YÖK tarafından iki kategoride ödül kazanması mutluluk verici. Engelli öğrencilerimiz ve bireylerimiz için bu uygulamaları tüm birimlerimize yaygınlaştırma çalışmalarımız devam ediyor. İlerleyen dönemlerde üniversitemizin tüm birimlerinin ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ndeki üç kategoride de ödül almasını temenni ediyor, Eğitim Fakültemizi kutluyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.