SEL KÖPRÜLERİ YIKTI

Ülke genelinde son bir haftadır etkili olan yağışlar Çivril ve Denizliyi de olumsuz etkiledi.

Yaşam Yayın: 30 Mart 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 30.03.2015 11:20:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Baharın gelmesiyle başlayan yağmurlar mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşince tarım arazileri ve bazı mahalleler yağışlardan olumsuz etkilendi.

Son bir haftadır etkili olan yağışlarda metrekareye 77 kilogram yağmur düştüğü belirtilirken eriyen kar suları ile birlikte taşkına dönen sular bazı mahallerde sel baskınlarına neden oldu. Özellikle Çandır, Tuğlu ve Işıklı mahallelerinde tarım arazilerini etkileyen sel baskınları Çandır mahallesinde bazı vatandaşların evleri ve hayvan ahırlarını da etkiledi. Kufü cayında su debisinin çok yüksek olması ile arazilere ulaşımı sağlayan Koçak köprüsü yıkıldı.

Yağışların etkisini arttırdığı Cuma günden itibaren oluşturdukları ekiplerle sel baskınlarının yaşandığı bölgelerde vatandaşların yardımına koşan Çivril Belediyesi 48 saat aralıksız çalıştı. Belediyeye ait kepçe ve iş makineleri ile sel baskını olan bölgelerde çalışan ekipler özellikle Akçay ve Kufü çayı kenarında bulunan yerlerde genişletme çalışmaları yaparak sel baskınlarının etkisini azaltmaya çalıştı. Çalışmalar ile ilgili olarak bilgi veren Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven, “48 saattir Çivril Belediyemiz sahada DSİ ekipleri iş başında mücadele halinde. Köprülerimiz yıkıldı onlarca ev ve ahır su altında kaldı. Şükürler olsun can kaybı yok ve Küfü Çayı, Akçay ıslah çalışmaları ile çok büyük bir tehlike atlatıldı. Bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Bakanımız ve tüm DSİ personeline teşekkür ederim” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.