SİYASETİ BIRAKTIK

24 Temmuz basın bayramında gazeteciler ile yemekte bir araya gelen Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven Çivril’e hizmet için belediyede siyasi kimlik olgusunu kaldırdıklarını söyledi.

Siyaset Yayın: 01 Ağustos 2014 - Cuma - Güncelleme: 01.08.2014 00:26:57
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Siyasetin sadece seçim dönemlerinde de yapılması gerektiğinin altını çizen başkan Güven ‘ben klasik siyasetçi değilim. Çivril için hizmet kimden gelecekse onunla birlikte çalışmaya hazırım. Önümüzdeki günlerde CHP ve MHP ilçe başkanları ile bir araya gelerek Çivril için fikir alışverişinde bulunacağım” dedi.

24 Temmuz Basından Sansürün kaldırılışı ve Basın bayramı nedeniyle Çivrilli gazeteciler ile akşam yememeğinde bir araya gelen başkan Gürcan Güven, “Gelecek nesillere daha güzel bir Çivril bırakmak için çalışacağız. Bunun içinde kimseye O’cu Bucu deme lüksümüz yok Çivril için fikri ve düşüncesi olan herkesle birlikteyiz” dedi. Siyaset yapmaktaki amacının insana hizmet etmek ve insanın hayatını kolaylaştırmak, güzelleştirmek olduğunu belirten Başkan Gürcan Güven, “Yüce ALLAH doğup büyüdüğüm yerlere hizmet etme imkânını tanıdı. Bu benim için büyük mutluluktur.  Buna layık olmak ve leke getirmeden çalışmaktan başka bir düşüncem olmamıştır. Bu anlayışım belediye başkanlığım süresince de devam edecektir” dedi.

 

AMAÇ ÇİVRİL’E HİZMET OLUNCA SİYASİ GÖRÜŞLER İKİNCİ PLANDA KALIYOR

Meclis yapısı hakkında bilgi veren başkan Güven “Meclisimizde AK Parti’den 14, CHP’den 8, MHP’den de 3 belediye meclis üyesi var. Çoğunluk, AK Parti’de ama tüm üyelerimiz Çivril için burada. Biz doğruyu yapmak için buradayız. Siyasi partiler, kendi görüşlerine yer vermeli. Herkes, görüşünü söylemeli. Biri bir şey söyledi, ben de onu söyleyeyim değil. Bu işin 5 yıl sonrası da var. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri var. Kendi partisinin görüşünü söylemeli ve seçimde kendi adaylarını desteklemeli. Demokrasi bu. Biz burada kendi partimizin düşüncelerini reddetmeden Çivril için var gücümüzle çalışıp enerjimizi birleştireceğiz. Ben hep birlikte güzel işler yapacağımızı düşünüyorum. Artık siyaseti bıraktık hizmeti düşünüyoruz. Siyasetçi değil hizmetkarız” diye konuştu.

 

HEM BÜYÜKŞEHİR HEM ÇİVRİL BELEDİYESİ HİZMETKÂR OLACAK

Çivril’in Büyükşehir Belediyesi ve Çivril belediyesi olarak iki hizmetkârı olduğunu belirten Güven “ 30 Mart’tan sonra hizmetlerin icrası konusunda değişiklik ve yenilikler oldu. Mezarlık, cenaze, itfaiye, kanalizasyon, su hizmetleri, Büyükşehir’e ait. Diğer hizmetler, bizim. Mesela bir pazaryeri. Bunları Büyükşehir’le koordineli bir şekilde yapacağız. İskân, ruhsat gibi işlemler, ilçe belediyesine ait. Çivril’in Büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak iki hizmetkârı oldu diyebiliriz. Bu nedenle hizmetlerin katlamalı gideceğini düşünüyorum” dedi.

 

YAPILACAK İŞ ÇOK. PROJELERİN HEPSİ ÖNEMLİ

Seçimlerden sonra beklentilerin çok yüksek olduğunun farkında olduklarını ve herkesin somut hizmetler görmek istediğini belirten başkan Güven Projelerinin hepsinin önemli olduğunu söyleyerek “Büyükşehir’le ortak olan projeler dâhil, 118 projemiz var. Bana göre hepsi önemli. Önceliğimiz şu proje demek, doğru değil. Teknik olarak ilerleyeceğiz. Bazı projelerin temeli var, bazılarının yok. Teknik konular, öncelik konusunda önemli. Ayrım yapmıyorum. Her bölgenin kendine özgü özellikleri var. Ön çalışmalar yapılacak. Hepsini en kısa zamanda hayata geçirmek istiyoruz. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Biz her yıl bir öncekinden çok daha iyi bir ilçe olacağız. Bizim projelerimiz hazır ama eksik kalan bir şey varsa vatandaşlarımız bize bunları iletsin. Biz o alanda da çalışma yapalım. Vereceğimiz hizmetler konusunda halka da danışacağız. İcraatlar konusunda anket çalışmalarımız olacak. Büyükşehir İktidar ve Çivril belediyesi aynı pencereden baktığı için hizmet nimetlerini daha rahat kullanacağız” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.