Siyasetin ATEŞ'i Yükseldi

Yayın: 28 Ekim 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 28.10.2013 09:56:44
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Siyasetin Ateş’i yükseldi

 

2014 seçimlerinde kimin kimle yarışacağının belirleneceği süreç son sürat devam ediyor. CHP’de merkezin ibreyi Temayül’e çevirmesiyle bazı üyeler panikledi. Aslında CHP’de başından beri istenen de beklenen de buydu.

Zira hem Hakkı Aslan hem de Mustafa Şahan müracaat toplantısında yaptıkları konuşmalarda adayın temayül yoklaması ile belirlenmesinin ve Demokrasinin en iyi şekilde işletilmesinin tarafında olduklarını beyan etmişlerdi.

Şimdi neden paniklediler anlamak zor. Galiba bazı gerçekleri görmeye başladılar…

 

MHP ilçe başkanı Ergün Çiftçi ile iki ay kadar önce yaptığımız bir görüşmede, MHP’nin aday belirleme sürecinde ciddi sıkıntılar yaşayacağını ve bu süreçte İlçe teşkilatının söz hakkı olmayacağını ifade etmiştim. O gün başkan haklı olarak uzun uzadıya hatta birde konuyla hiçte alakası olmayan şekilde açıklamalar yapmıştı, durumun vahametinin farkındaymış gibi. Galiba haklı çıktım.

 

Ak Parti bir toplandı pir toplandı. Ak parti kanadında Savaş Varlıklar aday adaylığını açıklamak için davet ettiği insanların önünde konuşurken bir anda Ümit Çelik ve Ahmet Ateş çıktı sahneye. Önce Çelik sonra Ateş aday olma yolunda önemli hamleler yapacaklarının sinyallerini verdiler. Özellikle Ahmet Ateş yaptığı açıklama ile önce Ak Parti’de sonra Çivril siyasetinde siyasi Ateşi yükseltti.

Savaş Varlıklar’dan duymayı planladığımız açıklamaları Ümit Çelik ile Ahmet Ateş’in ağzından duymuş olduk.

Ak parti’de aday adaylığını da bu yola çıktığını da ilk duyuran Savaş Varlıklar oldu. Haziran ay’ı içersinde başkanlığa niyetli olduğunu basın yoluyla açıklayan Varlıklar, hafta içinde de ilk resmi başvuruyu yapan kişi oldu.

Bu tür toplantılarda (hiç sevmesem de) en çok konuşulan konudur. Kaç Kişi vardı?  Kimler geldi?

Başbakanın Çivril’de yaptığı miting ten sonra açıkçası kaç kişi toplandı çokta irdelemiyorum. Ben size Bu toplantı için gelenler kadar gelen olsa daha yer kalırdı diyeyim siz hesap edin geleni gideni. Beni karıştırmayın.

Dediğim  gibi açıklama toplantısında Ahmet Ateş ve Ümit Çelik’in konuşmaları daha ön plandaydı. Siyasetin içinde biraz daha tecrübeli olmalarının farkı sanırsam. Ümit Çelik yaptığı konuşmada sürekli olarak 1999 seçimlerinden bahsederek bu adaylık için ne kadar beklediğinin mesajını verdi mesela. Ahmet Ateş konuşmaya başladığındaysa rüzgâr bile esmeyi bıraktı O’nu dinledi.

Savaş Varlıklar’ın tecrübeyle birlikte iyi de bir asistana ihtiyacı var. Tecrübe yaşayarak edinilir asistan da parayla. Para varsa o da sorun olmaz.

Savaş Varlıklar açıklama yaparken ayağa kalkmayarak bir kere salona gelenlere büyük saygısızlık yaptı. Kaldı ki kendisinden önce konuşan ilçe başkanı ayakta yaptı konuşmasını. Adaylığını kâğıttan okuduğu metinle yaparak da aslında daha hazır olmadığını tescileddi bir nevi.

Kendisinden sonra yapılan hiç açıklamaya müdahale edemedi mesela. Kırk dakikalık toplantıda en az konuşan Savaş Varlıklar oldu. Rakipleri daha yolun başında ekarte ettiler onu.

Çivril’e yapacaklarını anlatması doğal olarak uygun olmazdı zaten de yaptıkları konusuna da kesinlikle girmemeliydi.

Kendisi yeni geldi yaptığım şu var diyemez. Babası içinde bir şey diyemedi. Amcam dayım yeğenler işine girdi. Dayısını yeğenini dedesini anlattı.

 

Çok fazla atasözü kullandık ama, elin şeyiyle…

 

Hülasa bu söylem onları da zor durumda bırakır kendisini de. Sonuçta onlar yaptıklarını siyaset için yapmadı.

 

Ümit Çelik Erken kalkan yol alır diyerek diliyle Savaş Varlıklar’ı kutlarken kalbinden de Erken öten Horozu keserler der gibiydi.

 

Hasılı Ak parti İlçe teşkilatı bir toplantıda üç aday çıkararak büyük bir icraat gerçekleştirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.