SODAM ÜRÜNLERİ DÖNEM SONU SERGİSİ İLE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Çivril Kaymakamlığı tarafından açılan Sosyal dayanışma Merkezi (SODAM) dönem sonu sergisi açtı. Sergide merkezde eğitim alan kadınların el emeği ürünler sergilendi.

Yaşam Yayın: 01 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 01.04.2024 12:49:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı öncülüğünde Çivril Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen ve kadınların sosyal hayata katılımına olanak sağlamak, eğitim ve meslek edinmelerine yardımcı olmak amacı güden SODAM, dönem sonu sergisi açtı. Üç ay boyunca merkezde verilen kurslara katılan kadınların el ürünlerinin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

 

Pazaryerinde açılan sergide yaptıkları ürünleri sergileyen ve satış yapan kadınlar aldıkları eğimlerle öğrendikleri el ürünlerini Çivrillerin beğenisine sundu. Çok sayıda vatandaşın ziyaret ettiği sergide bulunan ürünleri satan kadınlar ev ekonomilerine katkı sağladı. Kursların kadınlar için büyük bir avantaj olduğunu belirten kursiyerler “biz daha önce evimizde oturuyorduk SODAM ile hem el işi hem de bazı sosyal konularda eğitimler aldık. Aldığımız eğitimlerde öğrendiklerimizle yaptıklarımızı satarak ev ekonomimize katkı sağladık. Yeni arkadaşlıklar yeni meslekler yeni uğraşlar edindik” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

Çivril Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde (SYDV) bünyesinde açılan ve kadınların üreterek hem ülke ekonomisine hem de ev ekonomilerine katkı sağlamasına olanak sağlayan SODAM, Hamam mahallesinde Çivril belediyesi tarafından yapılan Kültür merkezinde eğitimlerine devam ediyor. Merkezde, kurslara katılan vatandaşlara verilen psiko-sosyal, sosyo-kültürel eğitimler ile mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanması, istihdam edilebilirliklerinin artırılması, devlet-millet kaynaşmasının sağlanarak toplumsal huzur ve uyumun sağlanması hedefleniyor.

 

Sergide SODAM kursiyerleri tarafından hazırlanan örgü, El işi Amugurimi, Tel Kırma, Ahşap Boyama ve Takı ürünleri sergilendi.

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.