TEK GAYEM CHP'NİN BAŞARISI

Gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kemal Aslan “dün yanlış olan bugün doğru olmaz. Yanlış dediğiyle yol yürüyen başarıya ulaşamaz” dedi.

Siyaset Yayın: 11 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.09.2023 09:27:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Başkan aday adaylığı için çalışmalarını sürdüren Kemal Aslan, CHP’nin başarılı olması için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirterek “aday adayı olurken beyan ettiğim yerdeyim. CHP, seçimi kiminle kazanacaksa onun yanında çalışırım. Benim amacım CHP’nin seçim kazanması” dedi.

 

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kemal Aslan, siyasette ilkeli olmanın önemli olduğunu belirtti. Siyasetin sadece söylemden ibaret olmadığının altını çizen Aslan “aday adaylığı ya da seçim öncesi herkes bir şeyler söylüyor. Konuşmalar açıklamalar yapıyor. Siyaset, güzel konuşma ya da vaat demek değildir. Siyaset ilke ve istikrar demektir. Dün neredeyseniz bugün de aynı yerde olmaktır. En önemlisi de ilkeli olmaktır. İlkeli olmanın da içi dolu olmalı, sözde kalmamalı bunu hayatının belli evrelerinde de bunu ispat etmiş olmak gerekir” dedi.

 

Aynı hataları yaparak başarılı olamayız

 

Geçen yerel seçimlerde yapılan hataların tekrar edilmemesi gerektiğini ifade eden Aslan “geçmişe takılı kalmamalıyız. Kalmayalım da, ama gelecek ile planlar yaparken geçmişteki hataları da tekrar yapmayalım. Yanlış dün de yanlıştır bugün de yanlıştır. Dün yanlış dediklerini bugün doğru diye inandırmaya çalışmak hatadır ve bu hata seçim kaybettirir” dedi.

 

Partiyi değil, kendini düşünen var

 

Parti içinde partinin başarısından çok kendi siyasi geleceğini düşünenler olduğunu belirten Kemal Aslan “maalesef CHP içinde sadece kendi siyasi geleceğini düşünen isimler var. Parti seçimde ne kadar başarılı olur ya da seçimi kazanır mı diye düşünmekten çok ‘ben bir yerlere geleyim’ düşüncesinde olanlar var. Bunların tek derdi kendileri bir yere gelsin. CHP seçimi kazansa da kaybetse de onlar için önemli değil çünkü tek düşünceleri kendilerinin seçilecek bir yerde olmaları. Ben seçileyim parti ne olursa olsun düşüncesinde olanlar var. Ben olmadıktan sonra CHP kaybetsin diye düşünenler var.Bu isimlerle yerel seçimlerde başarılı olmak mümkün mü?” dedi.

 

Olmayan tecrübe ile üyeleri etkilemek başarı getirmez

 

Aday adaylarının aday olma sürecinde bazen farklı konuştuğuna dikkat çeken Aslan “CHP’de olmaması gereken durumlarla bazen karşılaştığımız da oluyor. Aday adayı arkadaşlar üye ve delegeleri etkilemek için farklı söylemler geliştirebiliyor. Örneğin bir aday adayı arkadaşımız uzun yıllar sosyal hayatın içinde olduğunu ya da sivil toplum örgütlerinde görev aldığını tecrübeli olduğunu iddia edebiliyor. Hangi tecrübe hangi sivil toplum örgütü hangi toplumsal ya da sosyal faaliyet diye baktığınızda ise kocaman bir hiç görüyorsunuz. Sadece üyeleri etkilemek için bu tür söylemlere gerek yok. Çivril’de herkes herkesin hangi faaliyet içinde olduğunu biliyor” dedi.

 

Bölgesel değil tüm Çivril

 

Aynı şekilde başka bir aday adayının da Çivril’de sadece bir bölgeden gelecek oylarla başkan olacağını söylüyor. Bunlar bilimsellikten ve siyasi doğrulardan uzak söylemler. 77 mahallesi bulunan Çivril’de sadece bir mahalleden gelecek oylarla seçim kazanmak matematiksel olarak imkansız. Önemli olan tüm Çivril’i kucaklayabilmek, Çivril’in tamamına hitap edebilmek” dedi.

 

Tek Gayem CHP’nin başarısı

 

CHP’nin 2024 yerel seçimlerini kazanmak zorunda olduğunu belirten Aslan “Çivril için Denizli için Türkiye için CHP, 2024 seçimlerinden başarılı çıkmak zorunda. Ülke her geçen gün kötüye gidiyor ve bu kötüye gidiş CHP ile durdurulabilir. Onun için çok çalışmamız gerek. Bu anlamda tekrar söylüyorum. Ben CHP Çivril Belediye Başkan Aday adayıyım ancak parti üyelerim seçime benim dışımda bir başka aday ile gitme kararı alırsa ben o adayın yanında olmaya hazırım. Kazanacak isim ben isem ben adaylık yoluma devam ediyorum. Eğer üyeler başka isimde mutabık olursa ben onunla çalışmaya, yanında olmaya hazırım. Benim meselem CHP, Çivril ve Türkiye. Partimin kazanması, ilçemin CHP belediye başkanı olması, ülkemin CHP iktidarından kurtuluşa gitmesi tek gayem” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.