TOKÇA HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ ÇİVRİLLİLERİ BULUŞTURDU

Geleneksel Tokça Hıdırellez yemeği gerçekleştirildi. Binlerce Çivrillinin akın ettiği etkinlik bu yıl yağış sebebiyle okul bahçesinde yapıldı.

Yaşam Yayın: 08 Mayıs 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 08.05.2023 10:35:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Her yıl düzenlenen ve geçmişi köyün kuruluşuna dayanan asırlık gelenek Hıdırellez buluşması yapıldı. Tokça köyünde yapılan geleneksel yemeğe yurtdışından gelenlerin yanı sıra çok sayıda Çivrilli de iştirak etti.

Çivril’in ne eski organizasyonlarının başında gelen ve asırlardır sürdürülen Tokça Köyü Hıdırellez şenlikleri köy okulunun bahçesinde yapıldı. Meteoroloji kaynaklarının şiddetli yağış uyarısı nedeniyle bu yıl okul bahçesinde yapılan şenliklere Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ile CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’te katıldı.

 

Köy halkının imece usulü topladığı malzemelerden yapılan yemekler davetlilere ikram edilirken, etkinlik yapılan dua ve kılınan namaz ile sona erdi.

 

Davetlerine katılan ve asırlık geleneğin yaşatılmasına destek veren herkese teşekkür eden muhtar Ramazan Yılgın, bu yılki yemeğin daha coşkulu geçtiğini belirterek “Hıdırellez yemeğimiz ve şenliklerimiz her yıl aksamadan yapılır. Bu etkinlik için Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimizden izinlerini bu şenliklere göre ayarlayanlar olur. Çok şükür bu yılda köylümüz geleneğine sahip çıktı ve Hıdırellez’ini el birliği ile yaptı. Bu yıl geçen yıllara göre katılım daha çok oldu. Gelen tüm dostlarımıza teşekkür ederim. Destek veren, malzeme gönderen, pişiren, dağıtan, bulaşıkları toplayan, yıkayan, herkese teşekkür ederim. Köyümüz yine birlik ve dayanışma içinde Denizli ve yurtdışından gelen tüm misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladı” dedi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (1)
Ramazan olgun
09.05.2023 15:55
Köyümüze hayırlı olsun Allah kabul etsin inşallah… Ak partiden Niyazi Vural başkan da oradaydı diğer partilerin ismi yazarken Vural başkanın bağlı olduğu parti neden yazılmadı merak ettim
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.