YAZ SPOR OKULLARINDAN 1400 ÖĞRENCİ FAYDALANACAK

Çivril Belediyesi, Çivril Milli Eğitim Müdürlüğü, Çivril Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün birlikte düzenlemiş olduğu yaz spor okulları açıldı. Yaz spor okulları 28 farklı branşta kurs verecek.

Eğitim Yayın: 04 Temmuz 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.07.2024 07:41:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çivril Belediyesi öncülüğünde eğitim veren yaz spor okulları düzenlenen tören ile açıldı. Çivril Belediyesi, Çivril Milli Eğitim Müdürlüğü, Çivril Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği yaz spor okullarının açılışı ilçe stadyumunda düzenlenen tören ile gerçekleşti. Açılışa, Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Mehmet Gök, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayati Çalım, Gençlik Spor İlçe Müdürü Sadullah Şimşek, muhtarlar Derneği Başkanı ve İğdir Mahalle muhtarı Sadettin Özel, idari amirler, öğrenciler öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program Gençlik ve Spor ilçe Müdürünün konuşması ile devam etti.  Konuşmasında spor ve gençliğin önemine değinen Gençlik ve spor müdürü Sadullah Şimşek bu anlamda yaz spor okullarının genç ve çocukların spor il erken yaşta tanışma fırsatı bulduğunu belirtti.

 

Açılış töreninde öğrenciler ile yakından ilgilenen ve öğrencilerle sohbet eden Çivril Belediye başkanı Semih Dere de yaz spor okullarının gelecek nesillerin daha sağlıklı olmaları bakımında önemli bir role sahip olduğunun altını çizdi. Başkan Dere gençlerin ve çocukların spor yapma imkânlarını artırmak için yeni adımlar atmaya devam edeceklerini belirterek; “Yaz dönemi boyunca çocuklarımızın bedensel ve ruhsal gelişimine katkıda bulunacak olan yaz spor okullarımızın açılışını gerçekleştirdik. Yaz Spor okulları ile gençlerimizin ve çocuklarımızın, farklı spor branşlarında eğitim alarak, yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini sağlıyoruz. Futbol, basketbol, yüzme, tenis gibi pek çok spor dalında profesyonel antrenörler eşliğinde verilecek olan eğitimlerimiz, çocuklarımızın disiplin kazanmalarına, sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemelerine destek olacaktır. Tüm velilerimizi ve çocuklarımızı, spor dolu ve keyifli bir yaz geçirmeye davet ediyor, kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Açılışta;  yaz spor okulları ve Halk Eğitim Merkezi spor kurslarında eğitim gören öğrenciler karate, jimnastik ve futbol gösterilerini sergiledi. Yaz Kurslarında 28 farklı branşta 1400 öğrenciye ücretsiz kurs verilmesi bekleniyor. 

 

İlçe stadyumunda yapılan açılış programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Çivril Belediyesi, Yaz Spor okullarına katılan öğrencilere ücretsiz tişört dağıtımı gerçekleştirdi. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.