AFAD’dan Çivril Belediye Personeline Afet Eğitimi

Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, Çivril Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Yerel Destek Ekibine yönelik çadır kurma ve afet bilinçlendirme eğitimi verildi.

Yaşam Yayın: 26 Ocak 2026 - Pazartesi - Güncelleme: 26.01.2026 09:56:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türkiye’nin deprem kuşağında yer alması ve afet risklerinin her geçen gün artması nedeniyle, yerel düzeyde hazırlık çalışmalarına hız veriliyor. Bu kapsamda Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, Çivril Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Yerel Destek Ekibine yönelik çadır kurma ve afet bilinçlendirme eğitimi verildi.

 

Eğitim programı, olası afetler sonrasında yapılacak iyileştirme ve müdahale çalışmalarında görev alacak personelin bilgi ve becerilerini artırmayı amaçladı. AFAD uzmanları tarafından verilen eğitimlerde, afet anında doğru müdahale yöntemleri, çadır kurulum teknikleri, temel afet bilinci ve koordinasyon konularında uygulamalı bilgiler paylaşıldı.

 

Uzmanlar, Türkiye’nin büyük bölümünün aktif fay hatları üzerinde bulunduğuna dikkat çekerek, özellikle Ege Bölgesi’nin deprem, sel ve orman yangınları açısından yüksek risk taşıyan bölgeler arasında yer aldığını vurguladı. Denizli ve çevresinin de jeolojik yapısı nedeniyle deprem riski bulunan iller arasında olduğu belirtilirken, Çivril’in kırsal yerleşim yapısı, tarım alanları ve ulaşım ağları sebebiyle afetlere karşı hazırlıklı olmasının hayati önem taşıdığı ifade edildi.

 

Yetkililer, afetlere karşı yalnızca merkezi müdahalenin yeterli olmadığını, yerel yönetimlerin ve yerel ekiplerin güçlü ve donanımlı olmasının, can ve mal kayıplarını en aza indirmede kritik rol oynadığını belirtti. Bu doğrultuda verilen eğitimlerle, Çivril’de afet sonrası hızlı ve etkili müdahale kapasitesinin artırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

 

AFAD ve Çivril Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimlerin ilerleyen süreçte farklı başlıklarla devam edeceği belirtilirken, toplumun tüm kesimlerinde afet bilincinin artırılmasının öncelikli hedefler arasında yer aldığı ifade edildi.

 

Eğitime katılan Çivril Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Genç eğitimlerin düzenli aralıklarla devam edeceğini ifade ederek “belediye olarak her türlü olumsuzluk ve afet duruma hazır olmak için personelimize eğitim verdik. Bu eğitimler hayatımızın bir parçası olan deprem, yangın ve olası afetlere karşı bizleri daha bilinçli ve güçlü hale getiriyor” dedi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.