AKPINAR’A HAK ETTİĞİ GÜZELLİĞİ YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM

Çivril’in ilk kadın muhtarı olmak isteyen muhtar adayı 31 Martta yapılacak seçimlerde 11 erkek adaya karşı yarışacak.

Yaşam Yayın: 30 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 30.03.2024 11:58:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Akpınar mahallesinde yaşayan Özlem Cennet Açar ev ve işyeri ziyaretlerini tamamladı.  Özlem Açar, Akpınar mahallesine 'Kadın eli değsin' diye yola çıktığını, ziyaret ettiği seçmenlerinden büyük destek aldığını belirtti.

 

Adaylık süreci başladıktan sonra sahada büyük bir özen ve samimiyetle çalıştığına dikkat çeken Özlem Cennet Açar “büyük bir sevda ile bağlı olduğum Akpınar mahallesine yapacaklarımı anlatmak için ev ev gezdim, hem projelerimi hem kendimi anlattım. Vatandaşın istek ve önerilerini dinledim, yapılacakları not aldım. Mahalle sakinleri ile bütün hepimizin derdi güzel bir Akpınar mahallesinde yaşamak olduğunu anladım. El ele verdik Akpınar için yol açıktık” dedi.

 

Aday olma sürecinde mahalle sakinlerinden büyük destek aldığına dikkat çeken Açar “her zaman dediğim gibi Akpınar mahallesi Çivril’in en yeni ve en güzel mahallesi ama en bakımsız mahallesi. Maalesef mahallemizden sorumlu olması gerekenler mahalleye gereken itina ve ilgiyi göstermiyor. Buna dur demek amacıyla Akpınar’a hak ettiği değeri kazandırmak amacıyla yola çıktım. Muhtarlık ikinci bir iş ya da boş zamanlarda yapılacak bir görev değil. Mahalle muhtarının tek ve ilk sorumluluğu görevi ve mahallesi olmalı” dedi.

 

Aday olamadan önce de mahallenin birçok sorun ve ihtiyacı için ilgili birim ve kurumlarla çalıştığını belirten Özlem Cennet Açar “aday olmadan önce de mahallenin birçok eksiğini giderdik. Sivil vatandaşken yaptığımız hizmetleri muhtar olarak daha hızlı daha verimli yapacağımız kanaatindeyim. Mahallemin sorunları ile ilgili çözülmesi konusunda çaba harcadığımı görenler muhtarım diyordu. Bu tarz şeyler duyunca mahallem için daha fazla şeyler yapmak adına muhtar adayı oldum” dedi.

 

Yaşanılan yerlerin temizlik ve güzelliğinin öneminden bahseden Özlem Cennet Açar “Aslan yattığı yerden belli olur derler. Mahallemizin bazı noktalarındaki bakımsızlık, boş vermişlik, unutulmuşluk beni ve birçok mahalle sakinin çok üzüyor. Muhtar olursam ilk iş olarak mahalledeki bakımsız ve atıl alanlardaki çevre pisliğini ortadan kaldırmak olacak” diye konuştu.

 

Muhtarlık kişiye değil mahalleye ait olmalı diyen kadın muhtar adayı Özlem Açar “Mahalle sakinlerimizin işleri olsun ya da olmasın mutlaka muhtarlık binasına gelerek çayımı, kahvemi içmesini muhtarlığın kendilerine ait olduğunu hissetmelerini istiyorum. Çünkü muhtarlık makamı mahalle sakinlerimize ait, biz sadece orada temsilciyiz” dedi.

 

Akpınar Mahallesinde, sosyal donatı ve tesislere ihtiyaç olduğunu vurgulayan kadın muhtar adayı Özlem cennet Açar  “Yerel yönetimle birlikte mahallelimin zamanını değerlendireceği sosyal tesisler yapalım istiyorum. Vatandaşın Akpınar mahallesinde oturup zaman geçirip sohbet edebileceği sosyal donatılara ihtiyacı var. Seçilmem durumunda bu konularda da çalışmalar yapacağım” dedi.

 

Sosyal alanların dışında kadın istihdamı ve üretimine de destek olacağını belirten Özlem Cennet Açar “Mahallemizdeki ev hanımlarının el emeği göz nuru ürünlerinin satışı konusunda ama bir yer sağlayarak ama satışlarında yardımcı olarak ekonomik anlamda aile bütçelerine katkıda bulunmalarına yardımcı olmak istiyorum” diye konuştu.

 

Çalışmalarında kadın seçmenlerden büyük destek gördüğünü belirten Özlem cennet Açar “Kadınların bakış açıları çok olumlu. Erkeklerden de bana destek var. Ziyaret ettiğimiz erkekler, eşlerinin benimle rahatça konuşabileceğini ve derdini anlatabileceğini belirtiyorlar. O yüzden de bana destek sözü verdiler. Bütün erkek aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kadınlar bana destek olurlarsa, yanımda olurlarsa bu işin üstesinden geleceğimden inanıyorum. Başarmak için çalışacağım” dedi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.