ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ KUŞ GÖZLEMİ YAPTI

Çivril’de eğitim veren Özel Şahan Masal Diyarı öğrencileri 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar gününü Işıklı Gölünde kutladı.

Eğitim Yayın: 05 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 05.02.2024 09:11:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Dünya Sulak Alanlar günü dolayısıyla bir etkinlik düzenleyen Özel Şahan Masal Diyarı anaokulu, öğrencilerini Işıklı gölünde kuş gözlemi yaptırdı. Işıklı Gölü ve Gökgöl havzasında düzenlenen etkinlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar Çivril şube yetkilileri de hazır bulundu.

 

Etkinliğe katılan öğrenciler Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri ile birlikte göl havzasında yaşayan kuş çeşitlerini dürbün ile yakından görme şansı yakaladı. Yetkililerden kuşların isimleri ve türleri hakkında da bilgi alan öğrenciler bölgenin habitatı hakkında da merak ettikleri soruları sorarak öğrenme fırsatı yakaladı.

 

Etkinlik ile ilgili olarak bilgi veren okul müdürü Serhan Şahan yerinde eğitimin önemine değinerek “2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla İlçemiz Doğa Koruma ve Milli Parklar şefliğiyle ve öğrencilerimizle birlikte sulak alanlarla ilgili farkındalığı artırmak, sulak alanlarda yaşayan canlıları incelemek, onlara saygı göstermenin önemi amacıyla kuş gözlem etkinliği gerçekleştirdik. Öğrenciler okulda öğrendiklerinin yanında hayatın akışı içinde de öğrenmeye açıktırlar. Okul olarak öğrencilerimizin yerinde öğrenmelerine katkı sağlamak için Sulak Alanlar gününü Gökgöl ve Işıklı Gölünde kutladık. Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri ile de öğrencilerimiz sahada doğal yaşamını sürdüren kuş türlerini yakından görme tanıma ve öğrenme fırsatı yakaladı. Verimli eğitici ve öğretici bir etkinlik oldu. Hem öğrenci velilerimize hem de Doğa Koruma ve Milli parklar Çivril şubesine gösterdikleri ilgi ve desteklerden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

 

Etkinlik, öğrencilerin göl hayatı ve doğal yaşamı hakkında bilgi almasının ardından kuş gözlemi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.