BAŞKAN DERE; "ALINAN KARARLAR ÇİVRİL İÇİN HAYIRLI OLSUN"

Çivril Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı, yapılan ikinci birleşim ile tamamlandı. MHP ve AK Partili iki meclis üyesi, mazeretleri nedeniyle toplantıya katılmadı.

Siyaset Yayın: 13 Mayıs 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 13.05.2024 10:42:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Belediye meclis toplantı salonunda başkan Semih dere başkanlığında yapılan Mayıs Ayı meclis toplantısı tamamlandı. İlk toplantıda komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıya AK partili meclis üyesi Ahmet Kocakaplan ile MHP’li meclis üyesi Ergun Çiftçi mazeretleri nedeniyle katılmadı.

 

Meclis başkanı Semih Dere’nin borçlanma yetkisi istediği Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı. 2023 Mali yılı Bütçe kesin hesabının da görüşüldüğü toplantıda komisyonlara havale edilen tüm maddeler komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği alınarak meclisten geçti. 2023 Mali yılı gelir gider hesabının görüşüldüğü gündem maddesine CHP’li meclis üyeleri gider hesabına ret oyu verirken AK Parti, MHP ve Yeniden Refah Partisi meclis üyeleri evet oyu verdi. Gündem maddesi komisyondan geldiği haliyle oylanarak mecliste kabul edildi.

 

Borçlanmaya hem Komisyon hem de meclis onay verdi

 

Mayıs ayı meclis toplantında gündem alınan borçlanma yetkisi maddesi Plan Bütçe komisyonunda görüşülmesinin ardından mecliste görüşüldü. Gündem maddesinin görüşülmesine ve komisyonun raporunun okunmasına geçilmeden önce meclis üyelerine kısa bir bilgilendirme yapan Başkan Semih Dere hizmet ve çalışmaların devamlılığına işaret ederek yaptığı bilgilendirmede “kamu hizmetlerini ve vatandaşlarımızın hayat akışını aksatmamak adına yürütülmesi gereken temel çalışmaların devamı için bütçeye ihtiyacımız var. Göreve başladığımızda akaryakıt istasyonumuzda hem satmak için yakıt yoktu hem de yakıt almak için nakit para. Bu tür hizmetlerin devamı açısından acil bütçeye ihtiyacımız var. Sizler komisyonda görüştünüz, meclis toplantısının birinci birleşimi öncesinde sizlere detaylı bilgi de verdik. Aldığınız kararın Çivril için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Başkan Dere’nin konuşmasının ardından Plan Bütçe komisyonun raporu okundu. Rapora karşı söz talep eden olmayınca borçlanmayetkisinin oylamasına geçildi. Meclis üyeleri Plan Bütçe komisyonun oy birliği ile aldığı borçlanma yetkisine, meclis üyeleri de oy birliği ile onay verdi.

 

Çivril Belediyesi Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasına üye oldu

 

Mayıs ayı birinci birleşim toplantısında gündeme gelen Kamu İşverenleri sendikasına üye olunması maddesi Genel İşler Komisyonunda görüşüldükten sonra meclis toplantısının ikinci birleşiminde mecliste oylandı. Komisyon raporunda, AK Parti meclis üyesi ve Genel İşler Komisyon üyesi Ahmet Kocakaplan’ın ret, Yeniden Refah Partisi meclis üyesi Ümit Çelik’in çekimser oy verdiği gündem maddesi, yapılan oylamada komisyondan geldiği haliyle oy birliği ile kabul edildi. Alınan karar ile Çivril belediyesi Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri sendikasına üye oldu.

 

ÇİVKENT sorumlusu Başkan Semih Dere oldu

 

Mayıs ayı meclis toplantısında 2014 yılında kurulan ve sermayesinin tamamı Çivril Belediyesine ait olan Çivril Kent Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (ÇİVKENT) yeni temsilcisi belirlendi. 31 Mart 2024 tarihinde şirket yetkilisi Latif Selçuk’un yetki ve görevinin sona ermesi ile boşalan ÇİVKENT temsilciliğine Belediye Başkanı Semih Dere görevlendirildi. Genel İşler Komisyonunda görüşülen gündem maddesi, komisyonda oy birliği ile kabul edilirken meclis oylamasında da komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

 

Başkan Dere; “Alınan kararlar Çivril için hayırlı Olsun”

 

Mayıs ayı meclis toplantısı gündem maddelerinin oylanması ile tamamlanırken gündeme alınan tüm konular oy birliği ile mecliste kabul edildi. Toplantı sonrasında meclis üyelerine teşekkür eden meclis ve Belediye Başkanı Semih Dere alınan kararların Çivril için hayırlı olmasını temenni etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.