BAŞKAN DERE İSTANBUL’DA ÖNCE SEÇİME KATILDI SONRA AÇILIŞ YAPTI

Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, Tarihi Kentler Birliği'nin İstanbul Buluşması ve 2024 yılı Birlik Meclisi Olağan 1. Toplantısına katıldı.

Gündem Yayın: 10 Haziran 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 10.06.2024 09:00:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye Tarihi Kentler Birliği Toplantısına katılan Çivril Belediye Başkanı Semih Dere Taksim Meydanında yapılan müze açılışına da katıldı. Toplantı sonrası Birlik Başkanlığına seçilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya gelen Belediye Başkanı Semih Dere bir süre Mansur Yavaş ile görüştü.

 

Toplantı sonrası yapılan seçim ve toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çivril Belediye Başkanı Semih Dere “Belediye Meclis üyemiz Mustafa Cem Kılınç ile İstanbul’da gerçekleşen “Tarihi Kentler Birliği” olağan seçimine katılım sağladık. Birliğin olağan seçiminin gerçekleştiği birleşimde Çivril’imiz için hazırladığımız projelerimizi diğer üye Belediyeler, ziyaretçiler ve yatırımcılar ile paylaşarak, Çivril’imizi tanıtmaya ve hak ettiği turizm ve kültürel değerine kavuşturmaya çalıştık. Seçim sonrasında açık ara farkla Tarihi Kentler Birliği'nin Başkanı seçilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'la bir araya gelerek hem tebrik ettik, hem de bir süre sohbet edip önümüzdeki dönemle ilgili fikirlerini dinleyerek, deneyim ve tecrübelerinden faydalandık. Sayın Mansur Yavaş’a, yeni görevinde başarılar diler, ülkemize ve kentlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Çivril Belediye Başkanı Semih Dere İstanbul ziyareti kapsamında Tarihi kentler Birliği seçimi ve meclis toplantısının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen, Türkiye'nin ilk modern meydanlarından biri olan Taksim'deki Cumhuriyet Müzesi'nin açılışına katıldı.

Başkan Dere açılış programında Bilim insanı celal Şengör ve gazeteci fatih Altaylı ile de görüşme fırsatı yakaladı.

 

Yapılan seçimden sonra 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sonrası Türkiye Belediyeler Birliği’nin ardından Tarihi Kentler Birliği’nin yönetimi de AK Parti’den CHP’ye geçti.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.