BAŞKAN GENÇLERİN İSTEĞİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ

Gençlerin isteğini geri çevirmeyen Başkan Niyazi Vural festival sanatçılarını Çivrilli gençlerin isteklerine göre şekillendirdi.

Kültür Yayın: 04 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 04.09.2023 08:06:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Elma Tarım ve Kültür festivalinde sahne alacak sanatçıları, gençlerin istekleri belirledi. Belediye resmi internet sitesinde yapılan ankete katılanlar görmek istedikleri sanatçıları yazarak festival komitesine yol gösterdi.

 

Festival sanatçılarını geçen yılda aynı yöntemle belirleyen Çivril Belediyesi, festival komisyonunun oluşturulmasından sonra, Belediyenin resmi internet sitesinde oluşturduğu anket ile festivalde sahne alacak sanatçı ve grupları Çivril halkına soruyor. Geçen yıl yapılan anketin açık ara lideri Sefo’yu Çivrillilerle buluşturan Çivril Belediyesi, bu yıl da festivalde sahne alacak sanatçıyı Çivrillilere sordu. Yaklaşık 3 ay süren anket sürecinde Semicenk ve Derya Uluğ ankette ilk sırada yer aldı.

 

Anket sonuçlarının ardından Festival Komisyonu hazırlıklarını tamamlayarak sevilen iki sanatçı ile anlaşarak 8 – 9 -10 Eylül’de yapılacak Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivali için mutabık kaldı.

 

Festival duyurusu ile çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Niyazi Vural “her zaman dediğimiz gibi Çivril’i Ege bölgesinin incisi yapacağız. Geçen yıl festivalde sahne alacak santçıları halkımıza sorarak bir ilki gerçekleştirdik ve çıkan sonuca göre SEFO’yu Çivrilimizde ağırladık. SEFO’nun sahne aldığı gün Çivril’e Ankara, Balıkesir, Antalya, İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük metropoller dahil bir çok ilimizden misafir geldi. Komşu iller ve Denizli’den katılanlarla bu sayı 100 BİN’e yaklaştı. Yani biz bir gecede 100 BİN Kişiyi Çivril’de misafir ettik. Bu yıl da aynı şekilde festivalde sahne alacak sanatçıyı halkımıza sorduk. Anketten Derya Uluğ ve Semicenk isimleri çıktı bizde Elma Komisyonu olarak iki sanatçı ile anlaştık. 8 Eylül günü başlayacak festivalimizde 9 günü SEMİCENK, 10 Eylül günü de Derya Uluğ sahne alacak” dedi. 

 

Görev süresince halkın beklenti ve taleplerine öncelik verdiklerini ifade eden başkan Vural “bizim için halkımızın özellikle gençlerimizin istekleri çok önemli. Kamu yayarına olan her işte halkın fikirlerini alıyor, öneri ve talepleri dinliyoruz. Öneri ve fikirler yapacağımız işlerde, atacağımız adımlarda belirleyici oluyor” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.