BİZ SPORCUNUN ZEKİ, ÇEVİK VE AYNI ZAMANDA AHLÂKLISINI SEVERİZ

Sarayköyspor’lu futbolcuların yaptığı paylaşım sportmenliğe ve sporcu ahlakına yakışmadı.

Yayın: 06 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 06.02.2024 10:30:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Hafta sonu oynanan Bölgesel Amatör Lig maçından sonra Sarayköyspor taraftar grubu tarafından yapılan paylaşım Yeşil Çivril Belediyespor yönetimi tarafından tepkiyle karşılandı. Kulüp yönetimi paylaşım ile ilgili olarak yaptığı açıklamada hukuki sürecin başladığını belirterek “yaşananlar sportmenliğe ve sporcu ahlakına yakışmadı” dedi.

 

Çivril İlçe stadında oynanan ve Sarayköyspor’un 2 – 0 üstünlüğü ile sona eren maçın ardından sarayköyspor taraftar grubu tarafından yapılan paylaşım spor kamuoyunda büyük tepki çekti. Paylaşımda Çivril ve Yeşil Çivril Belediyespor hakkında kullanılan ifadelerin ‘saygısız ve terbiyesiz’ olduğu vurgusu yapıldı.

 

Yeşil Çivril Belediyespor yaptığı paylaşımda “04.04.2024 tarihinde oynamış olduğumuz Sarayköyspor maçı sonrası “26 Gençlik” ismiyle yönetilen Sarayköy spor taraftar grubunun Çivril’imize karşı saygısız ve terbiyesiz ithamlarda bulunduğu paylaşımdan dolayı kınıyoruz, konu hakkında hukuki süreci başlatmış olup sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm Çivril Halkına saygıyla duyuruyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Kulüpten yapılan değerlendirmede sporun takım, şehir ve bireyleri birbirine yaklaştıran etkinlikler olduğuna dikkat çekilerek “ spor yenmek ya da yenilmek için yapılan bir etkinlik değildir. Spor gençlerin bedenen ve ahlaken gelişmesine olanak sağlamak, şehirlerin,takımların ve bireylerin etkileşim kurmasına vesile olan etkinliklerdir. Sarayköy gibi Milli mücadele ruhu ile yoğrulmuş bir ilçemizin bu tür sevişeyiz düşünceleri tasvip etmeyeceğini biliyoruz. Spor ve ahlaktan nasibini alamamış birkaç kendini bilmez şahsın yaptığı paylaşımı bir şehre ve takıma mal etmemiz mümkün değil. Sarayköy ve Sarayköyspor'a olan sevgimiz, muhabbet ve saygımız bir kaç kişi yüzünden azalmaz da değişmez de. Biz Yeşil Çivril Belediyespor ve Çivril halkı olarak yüce Atatürk’ünde ifade ettiği gibi Biz sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severiz” denildi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.