BOYNU KESİLEN KÖPEK KURTARILDI

İlçe merkezinde boynu iple sıkılmış bir köpek, belediye ekiplerince tedavi altına alındı.

Asayiş Yayın: 02 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 02.11.2023 13:24:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yolda boynunu iple sıkılmış bir köpeğin olduğunu fark eden vatandaşlar durumu belediye ekiplerine ihbar etti.

 

Çivril Belediyesi veteriner ekipleri, olay yerine gelerek köpeği yakaladı. Köpek, belediye sokak hayvanları rehabilitasyon merkezine götürülerek tedavi altına alındı.

 

Belediye veterineri Ziya Kuzu, köpeğin boynunda oldukça derin kesikler olduğunu belirterek, "Köpek, boğazındaki tasma ve iple uzun bir süredir yaşamak zorunda kalmış. İlk müdahaleyi yaptık. Tedavisi ile birlikte yaklaşık 25 güne kadar iyileştikten sonra doğal ortamına bırakacağız" dedi.

 

İhbarda bulunan hayvan sever vatandaşlar ise sokakta boynunda ip veya zincir olan bir hayvan gördüklerinde belediyeye ihbarda bulunmalarını istedi. Vatandaşlar, "Eğer bu köpeğin boynundaki ip daha önceden çıkarılmış olsaydı bu kadar acı çekmeyecekti. Lütfen başıboş gezen ve boynunda ip olan bir hayvan görürseniz vakit kaybetmeden belediyeye haber verin" diye konuştu.

 

Sokakta hayvan gördüğünüzde belediyeye ihbar edin

 

Belediye ekipleri, sokakta başıboş gezen ve boynunda ip veya zincir olan hayvanların vatandaşlar tarafından belediyeye ihbar edilmesini istedi. İhbarların ardından ekipler, hayvanları yakalayarak tedavi altına alıyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.