CABAR ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

103 yıl önce Cabar Mahallesinde yaşanan Yunan işgalinde katledilen 83 şehit vatandaş için anma programı düzenlendi.

Gündem Yayın: 02 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 02.04.2024 19:03:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Katliamın 100’üncü yılında Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Milli Mücadele Şehitliğinde düzenlenen anma programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. İstiklal marşının okunmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı anıta çelenk sundu.

 

Çelenk sunumunun ardından konuşma yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı Milli Mücadelede yaşananlara dikkat çekti Otaklı konuşmasında 103 yıl önce meydana gelen katliamı unutmamak, şehitleri anmak ve vatanın nasıl kazanıldığını bir kez daha hatırlamak için bir araya geldiklerini söyleyerek, “Son 50 yılda yaşadığımız terör olaylarında da aynı zihniyet var. Haçlı zihniyeti şekil, yöntem, kılıf değiştirir ama amacı değişmez. Bizi bu topraklardan def ederek, güçsüz bırakmak için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Uyanık olmamız lazım. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız, daha çok çalışıp, daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor” dedi.

 

Kültür İşleri Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı’nın konuşmasının ardından şehit mezarlarını ziyaret eden katılımcılar şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua etti. İlçe Müftüsü Muhammed Çörekçinin Kur’an’ı Kerim tilavetinin ardından yapılan dua ile anma töreni sona erdi.

 

Cabar Mahallesi Bileşe mezarlığında düzenlenen anma programına Çivril Kaymakamı hasan Akbulut, Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, İlçe garnizon Komutanı Jandarma teğmen Ali Çolak, ilçe Emniyet Müdürü Asım Kayacı, Müftü Muhammed Çörekçi, Cabar Muhtarı Nuri Şahin, öğrenciler ile köylüler katıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.