Cenaze Kimsesiz olunca Pikapta taşındı

Yayın: 22 Ekim 2013 - Salı - Güncelleme: 22.10.2013 11:20:05
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Evinin önünde haraketsiz bir halde yatarken fark edilen talihsiz kadını kontrol eden ve cansız bedeni ile karşılaşan komşuları durumu jandarmaya haber verdi.
 
Komşularının yardımları ve verdiği yiyecekler ile hayatını sürdüren ve sürekli evinin önündeki bahçede oturan A.B yi iki saat göremeyen talihsiz kadının komşuları, yaşlı kadının evinin avlusuna girdiklerinde üzücü manzara ile karşılaştı.
 
Komşuları En son Sabah görmüş
 
Anne ve babasından kalan tek katlı evinin bahçesinde yüzüstü şekilde yığılmış şekilde bulunan Arife Bayram’ın, düştüğü yerde son nefesini verdiği tespit edildi. Olay yerine çağrılan Emirhisar Sağlık ocağı Aile hekimi yaptığı incelemede A.B’nin yaklaşık 1-1,5 saat kadar önce ölmüş olabileceğini belirtti. Durumun Jandarmaya bildirilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma yetkilileri gerekli incelmeleri yaptı.
 
Kardeşi ile birlikte yaşayan A.B’nin cesedi Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemeden sonra mahalle muhtarı tarafından olay yerine çağrılan pikapla Çivril Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
 
Hiç evlenmeyen ve bir kardeşi ile birlikte babasından kalma evde komşularının desteği ile hayatını sürdüren 63 yaşındaki A.B’nin iki kardeşinin de evli olduğu ve Emirhisar kasabasında ikamet ettiği öğrenildi.
 
Kardeşi ile yalnız yaşayan kadının tansiyon hastası olduğunu belirten mahalle sakinleri, ölüm sebebinin tansiyondan olabileceği yorumunda bulundular.
 
Cenazenin pikapla taşınmasına tepki gösterdiler
 
Yaşlı kadının cenazesinin Çivril Devlet Hastanesine pikap kasasında götürülmesine tepki gösteren Balçıkhisarlılar “ölmüş bir insana bu yapılmamalıydı. Çivril’de birçok kasabanın cenaze aracı var A.B’nin cenazesi onlardan biriyle taşınmalıydı. Kimsesiz ve fakir olunca reva görülen muamele çok yanlış” dediler.
A.B’nin fakir ve kimsesiz olduğu için yoldan çevrilen bi pikapla taşındığını belirten bir vatandaşta “jandarma muhtara söylüyor kaldırın diye muhtar da bi pikap kasasına atıp yolluyor. Bu nasıl iştir. Devlet vatandaşının cenazesine bu muameleyi mi uygun görüyor. Kimsesi yok diye devlette mi sahip çıkmayacak” dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.