ÇITAK MAHALLESİNDEKİ ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

Çivril’de çöplükte başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangın, vatandaş ve ekiplerin erken müdahalesi ile 6 saatte söndürüldü.

Yaşam Yayın: 21 Ağustos 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 21.08.2024 23:06:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 50 sn.
Google News

Çıtak mahallesinde çöp toplama alanı olarak kullanılan alanda başlayan yangın helikopter ve yangın söndürme uçağının da katıldığı çalışma ile söndürüldü. 18.00 sularında başlayan yangına ilk müdahaleyi mahalle sakinleri ve çiftçiler yaptı.

Rüzgârın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangına Çal, Baklan ve Bekilli ilçelerinden gelen itfaiye ekipleri ile Orman Şefliğine bağlı ekip ve arazözler müdahale etti. Ekiplerin çalışmasına 4 helikopter ve bir yangın söndürme uçağı da destek verdi. Yangın yoğun çalışma sonucunda söndürüldü.

 

Yangın alanına giden Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut ve Belediye Başkanı Semih Dere, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yaklaşık 10 hektar alanın zarar gördüğü yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.