ÇİVRİL ADLİYE SARAYI KIZILCASÖĞÜT MAHALLESİNE TAŞINDI

Çivril Hükümet Binasının yenilenmesi çalışmaları kapsamında boşaltılan Çivril Adliyesi yeni hizmet binasına taşındı.

Yaşam Yayın: 03 Haziran 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 03.06.2024 10:08:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

2014 yılında verilen Çürük Raporundan sonra yeni Hükümet Binasının yapılması amacıyla boşaltılan Çivril Adliyesi Kızılcasöğüt Mahallesine taşındı. Pamukkale Üniversitesi Atasay Kamer yerleşkesinin bulunduğu alanda bulunan binaya taşınan Adliye binasında ilk duruşmalar yapılmaya başlandı.

 

Kaymakamlık ve diğer kamu kurumlarının taşınmasının ardından eski binada kalan son kamu kurumu olan Çivril Adliyesi yeni yerine taşındı. 3 ay önce başlayan alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni bina hizmete açıldı. 

 

Asliye Hukuk, Asliye Ceza,Sulh Hukuk ve Sulh ceza mahkemelerinin yer aldığı Çivril Adliyesi,  Akpınar mahallesinde yapılacak olan Çivril Adliye Sarayı tamamlanıncaya kadar Kızılcasöğüt mahallesinde hizmet verecek.

 

Çivril’de Belediye binası başta olmak üzere içinde Adliye, Tapu Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kaymakamlık olan Hükümet Binası depreme dayanıksız çıkmış ve binaların boşaltılması kararı alınmıştı.

 

Alınan karar sonrası Çivril Kaymakamlığı Kızılcasöğüt mahallesinde bulunan Çivril İmam Hatip Ortaokulu binasına taşınmış, Emniyet Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da aynı binada hizmet vermeye başlamıştı. Çivril Adliyesinin de yeni yerine taşınmasıyla 1989 yılında hizmete giren Çivril Hükümet Konağı 35 yıl sonra tamamen boşaltılmış oldu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.