ÇİVRİL BELEDİYESİ AFAD'A YARDIMCI OLACAK BİRİM KURDU

Çivril Belediyesi olası afet durumlarında ilk müdahaleyi yapacak olan Yerel Destek Birimi kurdu. 30 kişiden oluşan ekipte, 40 yaş altı personel görev yapacak.

Yaşam Yayın: 06 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2023 16:51:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 81 ilde afetlere ilk müdahale ve ön iyileştirme kapasitesini artırmak amacıyla Yerel Destek Ekipleri oluşturuluyor. Bu kapsamda Çivril Belediyesi 30 kişilik ekip oluşturdu. Ekibe, Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)yetkilileri tarafından teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

 

Olası afet durumunda AFAD’a yardımcı olacaklar

Kurulan ekibe farkındalık, deprem, sel, yangın ve tahliye eğitimi veren AFAD yetkilileri, son yıllarda meydana gelen deprem, sel ve taşkın afetlerinden sonra yerel destek ekiplerinin vereceği titiz çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Yetkililer, belirli aralıklarla eğitimler vereceklerini söyledi ve personele teorik eğitimin yanında çadır kurulumu, arama kurtarma, olaya müdahale, afet sonrası iyileştirme gibi konuları da uygulamalı olarak anlattı.

 

Afet bilincini kazandırmak zorundayız

Kurulan Yerel destek Birimi ile bir arya gelen ve eğitimler hakkında bilgi alan belediye başkanı Niyazi Vural Çivril ve Denizli’nin deprem bölgesi olduğunu unutulmaması gerektiğini belirterek “Yaşadığımız coğrafyanın afet riskini öğrenmeli ve olası bir afette hazırlıklarımızı ona göre yapmalıyız. Can ve mal kayıplarına sebep olan afetler hepimizin ortak sorunudur. Bu sorunla mücadele etmek de herkesin ortak görevidir. Bu konuda bir an önce topluma afet bilincini kazandırmak zorundayız.  AFAD ile ortaklaşa yürüttüğümüz proje kapsamında kurduğumuz ekibimiz, olası bir afet durumların hazır. İnşallah bu arkadaşlarımız sadece görevli oldukları birimlerde Çivril’e hizmet ederler ve Yerel Destek Birimimizde eğitimlerde bir araya gelir. Temennimiz bu yönde ancak bu birimde yer alan arkadaşlarımız canla başla mücadele verecek şekilde tüm eğitimlerini başarı ile tamamladılar. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.