ÇİVRİL BELEDİYESİ DEPREM BÖLGESİNDE GÖNÜLLERE DOKUNUYOR

Çivril Belediyesi, depremin ilk anından itibaren gösterdiği dayanışma ve kurduğu aşeviyle gönülleri fethetti.

Gündem Yayın: 04 Mart 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 04.03.2023 10:25:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türkiye’yi yasa boğan yüzyılın felaketinin ardından ilk refleksi gösteren belediyelerden olan Çivril Belediyesi bölgede başlattığı çalışma ve desteği sürdürüyor. Felaketin ardından bölgeye giden Çivril belediyesi ekipleri çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Yaraları sarmak için ilk günden itibaren deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren Çivril Belediyesi ekipleri, yardım malzemelerinin dağıtımından konteyner kent ve seyyar tuvalet kurulumlarına, çocuklara oyun alanları oluşturulmasından sokak hayvanlarının beslenmesine kadar ihtiyaç duyulan her konuda durmadan çalışıyor. Depremin ilk günlerinde Çivril’den bölgeye gönderilen iş makinesi, personel ve ekipmanlar ile enkaz kaldırma çalışmalarına destek veren Çivril Belediyesi, enkaz kaldırma çalışmalarının ardından bölgenin normal hayata geri dönme sürecinde destek ve çalışmalarını sürdürüyor.

Kızılay Çivril şubesi iş birliği ile kurulan aşevinde her gün 3000 kişiye yemek hazırlayan Çivril Belediyesi ekipleri, hazırladıkları yemekleri ihtiyaç sahiplerine aşevinde dağıtıyor. Aşevine gelme imkanı olmayan aile ve vatandaşların yemek ve erzaklarını barınma noktalarına götüren ekipler bölgede yaşayan çocuklar ile de yakından ilgilenerek çocukların depremin etkisini atmalarına yardımcı oluyorlar.

 

Belediye meclis üyeleri deprem bölgesinde   

 

Deprem sonrasında bölgeye giderek çalışmalara katılan Belediye Başkanı Niyazi Vural ve AK parti Belediye Meclis üyesi Ahmet Akkoyun Çivril’e döndükten sonra Belediye Meclis üyelerinden AK Partili Şemsettin Kıvrak deprem bölgesinde giderek çalışmalara katıldı. Aşevinde hazırlanan yemek ve gıda paketlerinin dağıtım ve koordinasyonunu üstelenen Kıvrak, yemek dağıtımı ve destek çalışmalarından sonra da çocuklarla futbol oynayarak çocukların depremi unutmalarına yardımcı oluyor.

 

Çivril’e gelen ailelere eşya ve sosyal destekler sürüyor

 

Deprem bölgesinden Çivril’e gelen ve yerleşen ailelerin eksik ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da titiz bir çalışma yürüten Çivril Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü birimleri aileleri evlerinde ziyaret ediyor. Ev eşyası ve gıda ihtiyaçları tamamlanan ailelerin çocuklarının oyuncak ve kitap ihtiyaçlarını da karşılayan ekipler ailelerin diğer ihtiyaçları konusunda Aile ve Sosyal Bakanlığı ve Kaymakamlık ile iletişim kurmalarında destek veriyor.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.