ÇİVRİL EMNİYETİNDEN MOTOSİKLETLERE SIKI DENETİM

Çivril Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik şube ekipleri Nisan ayında yaptığı denetimlerde 182 motosiklet sürücüsüne ceza kesti. Uygulamalarda 62 motosiklet trafikten men edildi.

Yaşam Yayın: 09 Mayıs 2025 - Cuma - Güncelleme: 09.05.2025 08:51:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Havaların ısınması ile motosiklet sürücülerine yönelik denetimlerini sıklaştıran trafik ekipleri Nisan ayı boyunca ilçe genelinde yaptığı denetim ve kontrollerde abartı egzoz, eksik evrak, kask kullanımı ve plakasız 168 motosiklete işlem yaptı. Ekipler, denetimlerde özellikle sürücülerin ve yolcuların güvenliği açısından hayati önem taşıyan kask kullanımı konusunda titiz davranırken abartı egzoz kullanan araçları da trafikten men etti.

 

Uygulama ve denetimler ile ilgili olarak yapılan bilgilendirmede kontrollerin ilçe genelinde faklı nokta ve bölgelerde süreceği bildirilirken kasksız sürüş yapan sürücülere para cezası uygulanacağı, abartı egzozlu motosikletlerinde otoparka çekileceği ve sürücülerine para cezası kesileceği ifade edildi. 

 

Vatandaşların Huzur ve Güveni Esas

 

Yapılan denetimlerde vatandaşların huzur ve güvenin esas alındığı belirtilen açıklamada “hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte motosiklet kullanımı da artış göstermekte. Özellikle okul çıkış saatleri ve okul bölgelerinde artan motosiklet trafiğini yönlendirmek, sürücülerin kask kullanımını denetlemek ve plakasız araç kullanımın önüne geçmek amacıyla ekiplerimizin denetim ve kontrolleri artarak ve düzenli bir şekilde devam edecektir. Uygulamalarda ekiplerimiz sürücülerin can güvenliğini ön planda tutarken vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamlarını sürdürmeleri de esas alınmaktadır” denildi.

Bilgilendirmede ilçenin çeşitli yerlerinde yapılan uygulamalarda Nisan ayı içinde 182 motora işlem yapıldığı, cezai işlem yapılan bu motosikletlerden 62 tanesinin otoparka çekildiği bildirilirken 2025 yılının ilk 4 ayında ise toplam 470 motosiklet ve sürücüsüne işlem yapıldığı, yapılan denetimlerde eksiklikleri bulunan ve trafik yönünden sakıncalı bulunan 78 motosikletin otoparka çekildiği bilgisine yer verildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.