ÇİVRİL EN ÇOK TURİST AĞIRLAYAN İLÇE OLDU

Çivril Belediyesi tarafından yapılan Nilüfer Park 2023 yılında en çok ziyaretçi ağırlayan yerlerin başında yer aldı.

Yayın: 16 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 16.12.2023 19:10:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında gelen Denizli’de, Çivril Belediyesi tarafından yapılan Nilüfer Park ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri oldu. 2023 yılında 300 BİN turist ağırlayan park, turizmin yeni gözdesi oldu.

 

Tarım kenti Çivril’i turizmde de marka kent yapmak için çalıştıklarını belirten Çivril belediye Başkanı Niyazi Vural “Denizli’nin en büyük doğal parklarından birini inşa ettik. Parkımız ve Çivril 2023 yılı içinde yerli ve yabancı olmak üzere 300 BİN turisti misafir etti. Çivril, Denizli’de en çok turist ağırlayan ilçe oldu. Mayıs Ağustos dönemine yaşanan turizm hareketliğini yıl içine yaymayı hedefliyoruz. Çivril 12 ay turist ağırlayan bir ilçe olacak” dedi.

 

Hedefimiz Çivril ve Kültürünü Tanıtmak

 

Nilüfer park içinde yer alan sosyal tesislerde Çivril yöresel ürünlerin tanıtım ve satışının yapıldığını da dikkat çeken Başkan Vural “ turizmde ki hedefimiz Çivril ve Çivril esnafına getiri sağlamak. Park içinde bulunan sosyal alanlar ve büfelerde vatandaşlarımız Çivril’imize ait yöresel ürünlerin hem tanıtımını hem satışını yaptı. Turizmdeki hedeflerimizden birisi de bölgemize ait kültür ve ürünleri tanıtmak. Çivril kültürünü yerli ve yabancı turistler aracılığı ile her yere götürmek” dedi.

 

Göl manzaralı tek Lavanta Bahçesi

 

Turizm çalışmalarına devam ettiklerini belirten Belediye Başkan Niyazi Vural “Nilüfer Parkımızın hemen üst kısmında yer alan bölgede de Lavanta Bahçemiz içinde konaklama alanları oluşturuyoruz. Farklı konseptlerde hazırlanan evlerimizde misafirlerimizi göl ve Lavanta manzarası eşliğine konuk edeceğiz” dedi.

 

Lavanta Bahçesi içinde yer alacak doğa parkın Ege Bölgesinde tek olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Vural “Lavanta birçok yerde ekilen ve üretilen bir bitki. Birçok özel ve kamu kuruluşu oluşturduğu Lavanta bahçelerinde misafir ağırlıyor. Şundan eminim ki Çivril’deki Lavanta Bahçesi Ege Bölgesinde ilk ve tek. Lavantaların içinde Göl manzaralı gün batımı hiçbir yerde olmayan bir görsellik sunuyor. Bu anlamda Çivril Lavanta Bahçeleri eşsiz manzarası ile ilk ve tek” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.