ÇİVRİL İHH BEYDİLLİ'DE YAPTIĞI EĞİTİMİ TAMAMLADI

Çivril İHH Arama Kurtarma Timi, eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. 30 personelin katıldığı eğitim Işıklı Gölü ve Beydilli mahallesinde yapıldı.

Yaşam Yayın: 25 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 25.12.2023 09:06:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril’in ilk ve tek arama Kurtarma ekibi İHH Arama Kurtarma Timi, Havai Hat kurulumu ve yaralı kurtarma, Su üstü ekibi bot kurulumu ve su üstü faaliyeti, Telsiz haberleşme ekibi mobil röle kurulumu ve iletişim ile Afet çadırının kurulumu eğitimlerini tamamladı. İki gün süren eğitimlere Arama Kurtarma Ekibinden 30 kişi katıldı.

 

Gönüllülük esasına göre kurulan ve katıldığı arama kurtarma operasyonları ile dikkat çeken İHH Arama Kurtarma Timi, personel ve gönüllülerinin eğitimlerine devam ediyor. Daha önce Baklan Beşparmak dağında yaptığı eğitim ve İzmir’de katıldıkları eğitimlerden sonra Tim üyeleri, Işıklı gölünde bot kurulumu ve Afet çadırı Kurulumu eğitimlerini tamamladı.

 

Eğitimlere ara vermeden devam ettiklerini belirten Tim sorumlusu Ali Baş “her zaman eğitimli ve tetikte olmalıyız. Bunun için düzenli aralıklarla genel merkezimizin kontrolünde eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Daha önce aldığımız eğitimlere ilave olarak olası su ve sel baskınlarına karşı gerekli eğitimlerimizi tamamladık” dedi.

 

Arama Kurtarma Timinin Çivril’de gönüllü 50 kişi tarafından kurulduğunu ve faaliyetlerine devam ettiğini belirten Baş “biz İHH olarak kamu yararına faaliyet gösteren bir derneğiz. Arama Kurtarma timimiz gönüllük esasına göre kuruldu. 50 arkadaşımız var. Ekipmanlarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Bu konuda Çivrilli hayırseverlerden destek bekliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.