ÇİVRİL'DE 14 KÖY OKULU YAŞAM MERKEZİ OLUYOR

Çivril’de kapalı halde bulunan köy okulları yaşam merkezi haline dönüşüyor.

Eğitim Yayın: 28 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.09.2023 08:50:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı, “Köy Yaşam Merkezleri Projesi” kapsamında Çivril’de kullanılmayan köy okulu binaları, tadilattan geçirilerek yaşam merkezine dönüştürülüyor. Proje kapsamında Savran mahallesinde bulunan Yaşam merkezinin açılışı yapıldı.

Çivril’de bulunan ve öğrenci olmadığı için kapatılan köy okulları, Milli eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği ‘Köy Yaşam Merkezleri Projesi’ kapsamında yeniden kullanılmaya başlandı.

Proje kapsamında Savran Mahallesinde bulunan köy okulu, yapılan tadilatın ardından ana sınıfı ve Halk Eğitim kurs merkezi haline dönüştürülerek faaliyete başladı. Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ile Savran köyü Yaşam Merkezini ziyaret eden ilçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan köy yaşam merkezlerinde ihtiyaca göre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile kurslar açtıklarını, tarım, hayvancılık, el sanatları gibi kurslarla vatandaşların gelişimine katkı sunduklarını söyledi.

 

Okulda açılan anasınıfında öğrencilerle bir süre zaman geçiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan Çivril’de atıl vaziyette bulunan 14 köy okulunun daha tadilat ve bakım işlemlerinin ardından Köy yaşam merkezi olarak kullanılmaya başlayacağını belirterek “öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılan ve atıl kalarak kullanılmayan köy okullarımızı ihtiyaca yönelik olarak anaokulu, veya halk eğitimi merkezi ya da bunların hepsinin birlikte kullanıldığı mekanlara dönüştürüyoruz. Köyde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre gerekli her türlü eğitimi veriyoruz. Binalar çocuklarımıza okul, gençlerimiz ve kadınlarımıza Halk eğitim kursları vasıtasıyla eğitim merkezi oluyor. İlçemizde ilk olarak Savran mahallemizde bulunan okul binasını hayat döndürdük, önümüzdeki günlerde 13 okulumuzu daha Yaşam Merkezi olarak kullanıma açacağız” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.