ÇİVRİL'DE ELEKTİRİKLE BALIK AVINA SUÇÜSTÜ

Işıklı Gölünde Gıda Tarım Hayvancılık İlçe müdürlüğüne bağlı ekipler ile Jandarmanın yapığı denetimlerde, elektrikle kaçak av yapan bir kişi yakalandı.

Asayiş Yayın: 14 Ağustos 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 14.08.2024 16:15:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 59 sn.
Google News

Edinilen bilgiye göre gelen ihbarlar doğrultusunda denetim ve kontrollerini sürdüren ekipler Işıklı gölünde kaçak ve elektrikle balık avı yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda hazırladığı düzenekle kaçak av yapan bir kişi suçüstü yakalandı.

 

Operasyonla ilgili olarak Çivril Kaymakamlığından yapılan bilgilendirmede “Elektrikli cihazla yapılan kaçak balık avcılığı ile mücadele İlçe Jandarma ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince aralıksız olarak devam etmektedir. Elektrikli cihazla kaçak balık avcılığı yaptığı tespit edilen vatandaşlar hakkında cezai işlemler mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

 

Elektrikle kaçak av yapan şahıs ifadesi alınmak üzere jandarma merkezine götürülürken avlanmada kullandığı düzenek ile kayığına el konuldu.

 

Kaçak av yapan şahıs alınan ifadesinin ardından sevk edildiği adli makamlarca 1380 sayılı Su ürünleri kanuna muhalefetten cezai işlem uygulandı. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.