ÇİVRİL’DE HAFTA SONU LGS HEYECANI YAŞANACAK

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran'da uygulanacak merkezi sınava sayılı günler kaldı. Çivril’de 578 öğrenci Lise sınavına girecek.

Eğitim Yayın: 30 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 30.05.2024 10:22:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bu yıl LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Çivril’de öğrenciler, Nevişet Kameroğlu Ortaokulu, Kılıçaslan Lisesi ve İmam Hatip Lisesinde sınava girecek.

 

Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak. Sabah 09.30’da başlayacak birinci oturumda; öğrencilere Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden 50 soru yöneltilecek, 75 dakika süre verilecek.

 

Öğrenciler 11.30’da başlayacak ikinci oturumda ise 80 dakikada 20 matematik ve 20 fen sorusunu cevaplayacak. LGS sonuçlarının 30 Haziran'da açıklanması bekleniyor.

 

2 Haziran Pazar gün yapılacak sınav öncesi yetkililer, Nevişet Kameroğlu, Kılıçaslan Lisesi ve İmam Hatip Lisesinin olduğu bölgelerde gürültü yapılmaması, dikkatli ve duyarlı olunması konusunda uyardı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.