ÇİVRİL'DE İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN YIL DÖNÜMÜ DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Çivril Kaymakamlığı, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenledi.

Gündem Yayın: 13 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 13.03.2024 16:08:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril Kaymakamlığı, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenledi.

 

Şevkiye Özel Fen Lisesi Konferans salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İmam Hatip Lisesi okul müdürü Neşe Çoban yaptı. Konuşmasında İstiklal Marşını anlamanın yolunun merhum Mehmet Akif Ersoy’u anlamaktan geçtiğini belirtti.

 

Konuşmasında İstiklal Marşı'nın Kabulü ‘nün 103. yıl dönümünü kutlayan okul müdürü Neşe Çoban, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu yüce destanı yazan ustayı hem de yazdıran sayısız kahramanları rahmetle andığını ifade etti.

 

Açılış konuşmasının ardından Çivril Anadolu İmama Hatip Lisesi öğrencileri, hazırladıkları gösterileri sahneleyerek şiir okudular. Gösteri ve şiirlerin ardından etkinlikler kapsamında organize edilen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Hasan Akbulut, Belediye Başkanı Niyazi Vural ve hakim Abdullah Yıldız tarafından ödülleri verildi.

 

İstiklal Marşı'nın yazılma süreci ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitlerin sunulduğu slayt gösterisi ve oratoryo sahnelenen programa, Kaymakam Hasan Akbulut, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Hakim Abdullah Yıldız, Milli eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan, Emniyet Müdürü Asım Kayacı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ali Çolak, protokol üyeleri, daire amirleri ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

Program hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından, öğrencilerin protokol üyelerine çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.