ÇİVRİL’DE KURULAN İKİ YENİ MAHKEME YARGI SÜRECİNİ HIZLANDIRACAK

Mahkemelerde ihtisaslaşmanın sağlanması, vatandaşların adalet hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve yargılamaların makul sürede sonuçlanması amacıyla Çivril’de yeni mahkemeler kuruldu.

Gündem Yayın: 10 Eylül 2024 - Salı - Güncelleme: 10.09.2024 18:29:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kurulan iki mahkeme ile Çivril adliyesinde görülen dava ve duruşma süreçlerinin daha hızlı olması hedefleniyor.

 

2024 yılında yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması uyarınca yapılan çalışmalar çerçevesinde adalet hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, ihtisaslaşmanın sağlanması ile adil, isabetli ve doğru kararlar verilmesi, yargılamaların makul sürede sonuçlanması amacıyla bölgelerin coğrafî durumları, yargı çevreleri ve iş yükü dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda, Hâkimler ve Savcılar Kurulunun olumlu görüşü ile Çivril 3. Asliye Hukuk Mahkemesi ve Çivril 3. Asliye Ceza Mahkemeleri kuruldu.

 

Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu tarafından Çivril’de Asliye Hukuk ve Asliye Ceza mahkemeleri kuruldu. Kurulan yeni mahkemeler ile Çivril’de 3 Asliye Ceza mahkemesi ve 3 Asliye Hukuk Mahkemesi olarak 6 mahkeme hizmet verecek. Kurulan yeni mahkemeler ile yargı sürecinin daha hızlı işleyeceğine dikkat çeken Çivril Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Furkan Sünbül “Çivril’de hizmet veren iki Asliye Ceza ve Hukuk mahkememize yeni mahkemeler ilave ettik. Kurulan Asliye Ceza ve Asliye Hukuk mahkemeleri ile Çivril’de altı mahkememiz daha hızlı ve etkin hizmet vermeye başladı” dedi.  

 

Yeni adli yıl ile birlikte açılan mahkemelerin hizmete başladığını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Furkan Sünbül “Adli yıl ile birlikte hem Adliye Sarayımızın hem de yeni mahkemelerimiz hizmete girdi. Yeni Adli yıl ile birlikte Çivril’de 4 hâkim ve yedi savcımız görev yapacak. Savcılarımızın görev dağılımları yapıldı. İhtisaslaşmaya göre görevlendirilen savcılarımız, vatandaşımızın mahkeme sürecinde yanında olacak ve dava sürecinin daha hızlı neticelenmesine katı sağlayacak” dedi

 

Vatandaş Adliye’de kendini rahat hissedecek

 

2024 Adli yıl ile birlikte Mahkeme ve Adliyede yeni bir dönemin başladığını belirten Başsavcı Abdullah Furkan Sünbül “yeni Adliye binamız ile birlikte yeni bir dönem başlıyor. Göreve başlayan yeni savcı ve hâkimlerimiz ve kurulan yeni mahkemelerimiz ile daha hızlı ve adil yargılama dönemi başlattık. Vatandaş Adliye’de kendini rahat ve güvende hissedecek. Nihai hedefimiz yargı sürecinde tarafların kendilerini güven ve rahat hissettiği bir ortamda adaletin tecelli ettiğini bilmesi ” dedi.  

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.