ÇİVRİL’DE TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin tanıtılması amacıyla okul müdürlerine yönelik bir eğitim toplantısı gerçekleştirdi.

Eğitim Yayın: 20 Ekim 2024 - Pazar - Güncelleme: 20.10.2024 10:21:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim öğretim yılında hayata geçirilecek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında okul müdürlerine yönelik bir eğitim programı düzenledi.  Talim Terbiye Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Baki Öztürk' ün konuşmacı olarak katıldığı seminer, Şevkiye Özel Fen Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Yaklaşık iki saat süren seminerde, eğitimde köklü yenilikler sunacak olan modelin detayları paylaşıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Mehmet Gök, Türkiye Yüzyılı Maarif Model’inin, öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlâkî gelişimlerini destekleyen bütüncül bir eğitim yaklaşımı sunduğunu vurguladı. Mehmet Gök, bu modelin, geleceğin yetkin ve erdemli bireylerini yetiştirmeyi hedeflediğini belirtti. Yeni modelin uygulama sürecinde okul müdürleri ve öğretmenlerin önemli bir rol üstlendiğini dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Gök, eğitimcilerin hazırlıklarının tamamlanması için gerekli eğitimlerin verileceğini ifade etti.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gök, son olarak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin ülkeye büyük katkı sağlayacağını ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

 

Seminerde idareci ve öğretmenlere Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında bilgi veren Talim terbiye Kurulu üyesi Dr. Mehmet Baki Öztürk Maarif modelinin iyi anlaşılması ve öğretmenlere iyi anlatılması gerektiğini belirtti. Öztürk dünyaya ayak uyduran, sorgulayan, araştıran ve öğrenen nesiller yetiştirmenin Maarif Modeli ile mümkün olacağını belirterek yeni sistemin iyi anlaşılması ve uygulanması gerektiğini belirtti. Programda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin 2024-2025 eğitim yılında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde uygulanmaya başlanacağı aktarıldı. Eğitim camiasının yeni modele adapte olabilmesi için eğitici eğitimleri ve öğretmen seminerleri planlandığı da belirtildi. Seminer öğretmen ve idarecilerin maarif modeli hakkında sorduğu sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

 

Seminer sonunda Çivril belediye Başkan yardımcısı Mustafa Cem Kılınç Dr. Mehmet Baki Öztürk’e Çivril’de yetişen ürünlerin bulunduğu sepet hediye ederken ilçe Milli eğitim Müdürü Dr. Mehmet Gök’te çiçek takdim etti.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.