ÇİVRİLDE VETERİNERLER İŞ BIRAKTI

Veteriner Hekimler, maruz kaldıkları şiddet ve psikolojik baskılara dikkat çekmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Cumhuriyet meydanında toplanan veteriner hekimler yaptıkları basın açıklaması ile yaşadıkları şiddet ve baskılara tepki gösterdi

Gündem Yayın: 21 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 21.08.2023 14:33:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril’de faaliyet gösteren Veteriner Hekimler, Türk Veteriner Hekimleri Merkez Birliğinin aldığı karar doğrultusunda iş bırakma ve yavaşlatma eylemi yaptı.

Eylem de basın açıklamasını okuyan Çivril Veteriner hekimler Oda ilçe temsilcisi Sinan Şinik veteriner hekimlerin toplum sağlığı açısından önemli bir rol üstlendiklerini belirtti. Veteriner Hekim Şinik açıklamasında maruz kaldıkları şiddetin tahammül edilemez noktaya geldiğini belirterek “Bugün buraya, eğitimini aldığımız ve bizim için kutsal olan mesleğimizi yaparken karşı karşıya kaldığımız ve artık tahammül edilemez noktaya gelen şiddeti kamuoyuyla paylaşmak ve yetkililere sesimizi duyurmak için toplandık. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 81 ilimizi temsil eden 56 Veteriner Hekim Odası’nın yöneticileri ve üyeleriyle birlikte eş zamanlı olarak, bütün ülkede bu basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşmaktayız. Veteriner hekimler koruyucu hekimlik hizmetleriyle salgınları önleyerek toplum sağlığını korurlar, hayvanların sağlıklı ve refah içinde yaşamasını sağlarlar, gıda denetimleri ile toplumun sağlıklı güvenilir gıda tüketmesini sağlarlar, hayvan varlığını koruyarak hem ülke ekonomisine hem de vatandaşların ekonomik hayvansal ürüne ulaşmasına katkıda bulunurlar. Ayrıca insan sağlığı ya da hayvan sağlığında kullanılan aşı ve ilaçların geliştirilme süreçlerinde aktif rol oynarlar. Görüldüğü üzere veteriner hekimlik mesleği toplum sağlığı, hayvan sağlığı ve çevre sağlığı açısından yaygın etkileri olabilecek risklerin bertaraf edilmesinde en büyük bariyerdir ve bu nedenle stratejik bir konumdadır” dedi.

 

Basın açıklamasının okunmasıyla iş bırakma eylemi sona erdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.