ÇİVRİLLİ GENÇLER İYİ BİR GELECEK İÇİN TER DÖKTÜ

Çivril’de, Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) yapıldı. 8 merkezde yapılan sınavlarda yaklaşık 1200 öğrenci sınava girdi.

Eğitim Yayın: 10 Haziran 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 10.06.2024 10:00:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Lise öğrenimini tamamlayan ve Üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler YKS’de ter döktü. Kılıçaslan Lisesi, Şevkiye Özel Fen Lisesi İmam Hatip Lisesi başta olmak üzere Pamukkale Üniversitesi Atasay Kamer MYO yerleşkesi ile birlikte 8 okulda yapılan sınav 8 Haziran Cumartesi günü 10.15’de yapılan ilk oturum ile başladı. Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) ile başlayan sınav maratonunda öğrencilere Türkçe Testi'nde 40, Sosyal Bilimler Testi'nde 20, Temel Matematik Testi'nde 40, Fen Bilimleri Testi'nde 20 soru olmak üzere toplam 120 soru soruldu ve 165 dakika süre verildi.

 

Sınavın ikinci oturumu 9 Haziran Pazar günü yapıldı. İkinci oturumda öğrencilere Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe, DKAB (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) konularından oluşmak üzere toplamda 160 soru soruldu. YKS'nin ikinci oturumu olan AYT 10.15 başlarken adaylara 180 dakika süre verildi.

 

Çivril’de ilk defa 2023 yılında yapılmaya başlayan YKS sınavları 2024 yılında sorunsuz tamamlanırken Emniyet güçleri sınav yapılan merkezlerin olduğu alanlarda olumsuzluk yaşanmaması için gerekli tedbirleri alarak devriye görevi yaptı.

 

Veliler heyecanla okul önünde bekledi

 

Çivril’de yaklaşık 1200 öğrenci sınav heyecanı yaşarken çocuklarını sınava getiren anne babalarda sınav süresince okul önünde bekleyerek çocuklarının heyecanına ortak oldu. Saat 10.15 başlayan TYT 12.15’te biterken, sınavın ikinci ayağı AYT 10.15 başlayıp 180 dakika sürdü.

 

Belediye ve müftülük öğrenci ve velilere destek verdi

 

8 Merkezde yapılan YKS öncesinde ve sınav süresince Çivril Belediyesi ve Çivril Müftülüğü açtığı stantlarda öğrenci ve velilere ikramlarda bulundu. Açılan stantlarda öğrencilere su, çay kahve ve kek ikramı yapılırken veliler ve öğrenciler, heyecanlarını ikramlarla en aza indirdi. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.