ÇOCUKLAR GÜVENDE OLACAK

Denizli il sınırları içerisinde 18 yaşından küçüklere sentetik kimyasal çözücü ve yapıştırıcı nitelik taşıyan bally, derbey, uhu, tiner, vernik vb. yapıştırıcı veya boya sökücü olarak kullanılan uçucu, uyuşturucu kimyevi maddeler ile çakmak ve çakmak (bütan) gazının satışı ve dolumunun bakkal, büfe, market gibi işyerleri ile pazar tezgahı gibi yerlerde yapılması yasaklandı.

Gündem Yayın: 14 Kasım 2014 - Cuma - Güncelleme: 14.11.2014 21:28:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bağımlılığa yol açan ve hemen hemen her yerde her yaştan kişinin ulaşımının kolay olduğu çakmak, çakmak gazı, sentetik yapıştırıcı, tiner ve vernik gibi ürünlerin satışlarına engelleme getirildi. Yasağa uymayanlar hakkında ise para cezası uygulanacak.

Çocukların Korunması amacıyla Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında düzenlenen toplantıda alınan kararlar Denizli Valiliğinin resmi internet sitesinde duyuruldu.

Kararın “çocukların;  içmek, solumak, koklamak yoluyla veya başka bir şekilde bağımlılık yapan zihinsel­bilinçsel davranışlarını değiştiren, psikolojik etki gösteren aynı zamanda sağlıklarını bozan ve suça karışmalarına sebep olan sentetik ­ kimyasal çözücü ve yapıştırıcı nitelik taşıyan bally, derbey, uhu, tiner, vernik vb. yapıştırıcı veya boya sökücü olarak kullanılan uçucu, uyuşturucu kimyevi maddeler ile çakmak gazının zararlarından korunması, çocukların bu maddelere erişiminin önlenmesi, amacı dışında satışının engellenmesi” amacıyla uygulamaya konduğu belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.