CUMHURİYETİN İLK YILLARINA IŞIK TUTAN ESER BASILDI

Çivril’in Cumhuriyetin ilk yıllarını anlatan kitap yayımlandı. Emekli astsubay Kerim Arslan tarafından basıma hazırlanan kitap Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür yayınları tarafından basıldı.

Kültür Yayın: 06 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 06.07.2023 10:07:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çivrilli emekli astsubay Kerim Arslan tarafından hazırlanan Sosyal, Siyasal ve Ekonomik Yönüyle Çivril (1923 -1960) kitabı basılarak dağıtımına başlandı. Dağıtımın başlaması ile kitabın yazarını makamında ağırlayan Çivril Belediye başkanı Niyazi Vural, Kerim Arslan’a kazandırdığı eserden dolayı teşekkür etti.

Kerim Arslan ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu belirten başkan Vural, Çivril’in bölgenin en eski yerleşim yerlerinden olduğunu ifade ederek “Çivril ile ilgili eserlerin artması için çaba sarf ediyoruz. Çivril bölgenin en eski yerleşim yerlerinin başında geliyor. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bu kentin sokaklarından 5000 yıldır insanlar dolaşıyor. Dolayısıyla Denizli ve bölge adına bir eser ortaya konacaksa bunun içinde Çivril mutlaka olmalı. Bu anlamda Çivril’in 40 yıllık ilk Cumhuriyet dönemini kaleme alan değerli yazar hemşerimize teşekkür ediyorum. 1923 – 1960 yılları arasından Çivril ile ilgili kültür, sosyal ve ekonomik verilerin yer aldığı eser Denizli Büyükşehir Belediyemiz Kültür İşleri Daire başkanlığı tarafından basıldı. İçeriğinde Çivril’e dair birçok bilginin yer aldığı kitap Çivril ile ilgili temel kaynaklardan biri olacağına inanıyorum. Değerli hemşerimize emeği ve desteği için de ayrıca hem kendi adıma hem de Çivrilliler adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Başkan Niyazi Vural ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirten Kerim Arslan’da “memleketim için böyle bir eser hazırlamaktan mutluluk ve onur duydum. Destek veren başta Denizli Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan ve Belediye başkanımız Niyazi Vural’a teşekkür ederim. Kitabın hazırlık süreci 3 yıl sürdü. Çivril ile ilgili yaklaşık 3000 kaynaktan faydalandım. 1923 ile 1960 yıllarını kapsayan 40 yıllık aralıkta Çivril’in sosyal, siyasal, ekonomik ve kültür yaşantısına ışık tutmak istedim. Ortaya çıkan eserin ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını ve katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.

 

Mayıs ayında Başkan Osman Zolan tarafından tanıtımı yapılan kitap, Denizli Büyükşehir belediyesi Kültür dairesinden ücretsiz olarak edinilebiliyor.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.