DENİZLİ’NİN EN BÜYÜK FESTİVALİ BAŞLIYOR

Bu yıl 25’incisi düzenlenecek Elma Tarım ve Kültür festivali hazırlıkları devam ediyor.

Gündem Yayın: 31 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 31.08.2023 10:41:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çivril Belediyesi tarafından düzenlenen Elma Tarım ve Kültür festivalinin 25’incisinin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. 1995 yılında başlayan festivalin bu yıl Cumhuriyetin 100’üncü yılına yakışır şekilde kutlanacağı belirtildi.

 

Çivril Belediyesi, 8 -9 -10 Eylül tarihlerinde kutlanacak Elma Tarım ve Kültür festivali çalışmalarını sürdürüyor. Festival Komitesi son kez toplanarak festival ile ilgili son düzenlemeleri yaptı. Festivalin geçen yıllarda olduğu gibi Cumhuriyet Meydanı, Hükümet Caddesi ve Uşak Caddesi ile Tren istasyonun olduğu alanda kutlanacağı belirtildi.

 

8 Eylül Cuma gün Elma ve Şeftali hasadı ile başlayacak festival, gün içinde düzenlenecek ‘Çivril’de Meyvecilik ve Tarım’ sempozyumu ile devam edecek. Kortej yürüyüşü ve Festival Kurdelesinin kesilmesinin ardından program, katılımcıların festival sokağını gezmesi ve akşam gerçekleşecek DJ performansı ile devam edecek ve düzenlenecek Halk konseri ile ilk gün programı tamamlanmış olacak.

 

Festivalin ikinci gün etkinlikleri ‘Pedalları Doğa için çevir’ etkinliği kapsamında Işıklı Gölü etrafında yapılacak 54 kilometrelik bisiklet turu ile başlayacak.  Gün içinde düzenlenecek panel ve sunumların ardından program, Haydan Mahallesinde Cirit oyunları müsabakaları ve gösterileri sürecek.

 

Festivalin ikinci gün programı akşam Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek Semicenk konseri ile sona erecek.

 

Bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Elma Tarım ve Kültür festivalinin 10 Eylül Pazar günkü programı Çivril ve Beycesultan Tarihi konulu panel işle başlayacak. Gün içinde Cumhuriyet Meydanında yapılacak yarışma ve ödül törenleri ile devam edecek festival, akşam düzenlenecek Derya Uluğ konseri ile sona erecek.

 

Katılımcı sayısı ve içeriği ile Denizli’nin en büyük festivali olan Çivril Elma Tarım ve Kültür festivalini Cumhuriyetin 100’üncü yılına yakışır şekilde kutlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Niyazi Vural “Denizli’nin en geniş kapsamlı ve katılımcı bakımından en büyük festivalinin 25’incisini düzenliyoruz. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutluyoruz festivalimizi de Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşına yakışır şekilde kutlayacağız. Üç gün sürecek festivalimizde Kültür, sanat etkinliklerinin yanı sıra, tarım ürünü yetiştiriciliği alanında düzenlenecek yarışmalar, paneller, spor gösterileri ve konserlerimiz olacak. Geçen yıllardaki festivalimizde ülkemizin birçok değişik noktasından gelen 100 BİN’lerce misafiri ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Bu yıl da aynı coşku ve katılımı yaşayacağımıza eminim. Başta Denizli olmak üzere Türkiye’nin her yerinde misafirlerimizi 8 – 9 – 10 Eylül’de Çivril’e bekliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.