DEPREM BÖLGESİNE YARDIM EDİP PİŞMAN OLAN HESAP NUMARASI YOLLASIN

Sosyal paylaşım sitelerinden yapılan paylaşımlarda deprem bölgesinde yaşayanların rencide edildiğini belirten eski belediye başkanı “kim yaptığı yardımdan dolayı pişmansa söylesin, parasını hesabına göndereyim” dedi.

Gündem Yayın: 16 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 16.05.2023 22:55:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal paylaşım sitelerinden deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara yönelik yapılan paylaşımlara tepki gösteren eski Belediye başkanı Sadri Porhan “yaptığınız yardımları söyleyin parasını ben ödeyeceğim. Deprem felaketi yaşayan insanları bu şekilde rencide etmeye kimsenin hakkı yok” dedi.

 

Deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a fazla oy çıkmasından sonra bazı CHP seçmeninin, yaptıkları yardımlardan dolayı pişman olduğu yönünde paylaşım yapmasının ardından kampanya başlatan eski Belediye başkanı Sadri Porhan, yaptığı duyuru ile “Deprem Bölgesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu fazla çıktığı için yaptıkları yardımlardan pişman olan CeHaPe’liler için kendi çevremizde yardım toplayıp paralarını iade etmk istiyoruz. Yardım edipte pişman olan CeHaPe’li kardeşlerimden yardım dekontlarını atmalarını rica ediyorum” diyerek yapılan paylaşımlara tepki gösterdi.

 

Sadri Porhan yaptığı açıklamada ise paylaşımların kabul edilemez olduğunu belirterek “oy sonuçlarına göre insanların yaraları ve acıları üzerinden siyaset yapmanın, yaşanan acıları hatırlatmanın ve ‘az bile’ iması yapmanın açıklanabilir ve kabul edilebilir hiçbir tarafı yok. Demek ki bu zihniyette olan insanlar yardımlarını insani olarak değil tamamen siyasi görüşlere göre yapmışlar. Asrın felaketi olarak değerlendirilen bir depremde büyük acılar yaşayan bölge halkına, yapılan bu paylaşım ve hakaretlerle daha büyük acılar yaşatılmıştır” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.