ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK CESUR SİYASETÇİ YOK

Siyasetin çözüm üretme aracı olduğunu ifade eden Kemal Aslan “son dönemde siyaset yüzeyselleşti, içi boşaltıldı. Kentin sorunlarına çözüm üretme aracı olması gereken siyaset artık insanlar için etiket yapma aracı oldu” dedi.

Siyaset Yayın: 27 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 27.07.2023 10:46:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Siyasi değerlendirmelerde bulunan Kemal Aslan “siyasette elini taşın altına koyacak cesaretli insan bulmak zorlaştı” dedi.

 

Siyasetin çözüm üretme ve yaşanabilir bir kent oluşturma aracı olduğunu ifade eden Kemal Aslan “son dönemde siyaset yüzeyselleşti, içi boşaltıldı. Kentin sorunlarına çözüm üretme aracı olması gereken siyaset artık insanlar için etiket yapma aracı oldu” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisinden Çivril Belediye başkan aday adaylığını açıklayan Kemal Aslan, aday olacak isimlerin Çivril adına yapılabilir ve uygulanabilir projeler ile yola çıkması gerektiğini ifade etti. Son yıllarda belediye başkanı adaylarının seçim sürecinde popülist projeler ile seçmen karşısına çıktığını belirten Aslan “başkan adaylarının düşünmesi gereken temel sorunlardan birisi yok olan şehir kültürü. Bugün Çivril adına elimizde hiçbir değer kalmadı ama hiçbir Belediye Başkanı adayının çantasında kent kültürü ya da şehrin geçmiş ve geleceği adına bir proje yok. Sadece yol ve kaldırım üzerinden vaatte bulunmak kente ve seçmene ihanettir” dedi.

 

Yenmek için değil, Çivril için yarışmalı

 

Siyaset ile ilgilenen ya da aday olan isimlerin Çivril’e katkı koymaktan ziyade sadece rakibini yenme odaklı çalıştığını belirten Kemal Aslan “seçim yaklaştığında göreceksiniz adaylar ve yanındakiler sadece seçim kazanma odaklı çalışacak. Fikir bazında ya da proje bazında ben bir adım öteye nasıl çıkarım düşüncesi olmayacak. En büyük kaybımız da bu. 150 proje hazırlayan adayın önüne geçmek için 151 proje hazırlanacak. Çivril’e ihtiyaç olan eksik olandan ziyade rakibini yenme adına hareket edilecek. Çivril bu yüzden kaybediyor. Bu dediğim de sadece seçime giren başkan adayları arasında olmayacak. Parti içi rekabette bile adaylar bir fazla vaat vererek öne çıkmaya çalışacak. Bizim birbirimiz yenmeye ya da bir fazla vaat vermeye değil Çivril için gerekli olanı tespit edip bunun üzerinde çalışmamız gerek. Siyasetin amacı bu olmalı” dedi.

 

Genel olarak Çivril’de siyaset başarıdan başarı elde etmek üzerine değil de başarısızlık üzerinden başarı elde edilmeye çalışıldığını belirten Aslan “bakın herkes karşısındakinin başarısız olmasını isteyerek onun başarısızlığı üzerinden ilerlemek istiyor. Başarıdan başarı elde etmek isteyen maalesef yok durum böyle olunca da negatif bir sinerji ortaya çıkıyor. Başarısız olunması için bir çaba otomatikman oluşuyor. Halbuki taş koyanın ya da başarılı olanının başarısından hareket edilse hem daha hızlı yol alacağız hem de herkes Çivril için çalışmış olacak” dedi.

 

Çivril kimliği yeniden kazanılmalı

 

Çivril’in en büyük eksiğinin kent kimliğini kaybetmesi olduğunun altını çizen Kemal Aslan “Çivril olarak Çivril adına elimizde hiçbir değerimiz yok. Bununla ilgili çalışma da yok. Sahip çıktığımız koruduğumuz bir mimarimiz yok, kayıt altına aldığımız kültürel değerimiz yok. Çivril kimliğini yeniden kazanmalı. El birliği ile bu kimliği oluşturmalı ve yaşatmalıyız” dedi.

 

Şehirde plansız bir binalaşma var

 

Yerel yönetimlerin önemine değinen Kemal Aslan yöneticilerin vizyon ve geniş ufuklu olması gerektiğini belirterek “Çivril’e baktığınız zaman gördüğünüz ilk şey plansız şehirleşme. Her sokak her cadde kendi kendine yapılaşıyor gibi. Şehirde bir bütünlük yok. Yapılaşmada eskiyi koruyamadığımız gibi yeni yapılana da ruh veremiyoruz. İnşaat sahibinin ismine ya da siyasi kimliğine göre ruhsat ve inşaat izni veriyoruz sonra karşımıza plandan ve estetikten uzak binalar çıkıyor. Bunun önüne geçmeliyiz. Yerel yöneticiler bu anlamda geniş bir görüş sahibi olmalı” dedi.

 

Sorunları iletilebilecek bir yer yok

 

Belediyenin vatandaşın sorunlarına çözüm bulmaktan uzaklaştığına dikkat çeken Kemal Aslan “son yıllarda bizlere en çok iletilen şikayetlerin başında Belediyenin işleyişi ve çalışmaları. Anladığımız ve gördüğümüz kadarıyla Çivril Belediyesinde birimlerin görev bilinci diye bir kavram kalmamış. Kimse ne iş yaptığını bilmiyor. Planlayan da yok. Vatandaş karşılaştığı sorunları kime ileteceğini nasıl çözüm bulacağını bilmiyor. İşin acı tarafı belediyedekiler de bunu bilmiyor. Kimse ne yapması gerektiğinin farkında değil. Çivril adına üzücü bir durum” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.