FESTİVAL HASATLA BAŞLADI MUHTEŞEM KONSERLE BİTTİ

Festival, elma bahçesinde başladı, Cumhuriyet meydanında düzenlenen muhteşem konser ile sona erdi.

Gündem Yayın: 11 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.09.2023 09:52:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Bu yıl 25’incisi düzenlenen Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivali elma hasadı ile başladı. Hasada katılan Belediye Başkanı Niyazi Vural, Pamukkale Üniversitesi Çivril Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, İlçe tarım müdürü Hamit Çakal üreticilerle sohbet ederek bereketli bir hasat sezonu temennisinde bulundu.

 

Festivalin ilk gün programı Haydan mahallesindeki hasat programından sonra "Çivril'de Meyvecilik ve Tarım" konulu Konferansı ile devam etti. Konferansta Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Yüksek Ziraat Mühendisi Atakan Güneyli ve Yüksek Ziraat Mühendisi Figen Akyüz'ün meyvecilik hakkında katılımcılara uygulanan yöntemler hakkında bilgi verdi.

 

Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivalinin ilk gün programı akşam programı düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Uşak Caddesinden Denizli Büyükşehir Belediyesi bando takımı eşliğinde başlayan kortej Cumhuriyet Meydanında son buldu.

 

Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Belediye Başkanı Niyazi Vural, Kaymakam Hasan Akbulut ve Ak parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından festival kurdelesini kesildi.

 

Festival açılış programına Kaymakam Hasan Akbulut, Belediye Başkanı Niyazi Vural, Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, Gıda Tarım İl Müdürü Şakir Çınar, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Alaattin Kameroğlu, ÇEVAK Başkanı Dr. Hüseyin Güngören, STK temsilcileri, Siyasi Parti yöneticileri, AK Parti Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ile çok sayıda Çivrilli katıldı.

 

Ani yağmur ilk gün programını olumsuz etkiledi

 

Kurdele kesimi ile başlayan yağmurun hızlanması ile ilk gün programında yer alan festival sokağının gezilmesi iptal edilirken yağmurun hızını arttırması ile festival programına iki saat ara verildi. Akşamın ilerleyen saatlerinde yağmurun etkisini azaltması ile Alperen Kekilli konseri ve DJ gösterileri ile festivalin ilk gün programı sona erdi.

 

Çivril Elma Tarım ve Kültür festivalinin ikinci günü 9 Eylül Cumartesi gün düzenlenen Bisiklet turu ile başladı. Çivril Belediyesi Tren Yolu Toplantı salonunda düzenlenen ‘Çivril Miryokefalon Zaferi'nin Türk Tarihi Açısından Önemi’ konulu panel ile devam etti. 

 

Panelde Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kara, Yerel Tarih Araştırmacısı Mustafa Yılmaz, Araştırmacı Yazar Münir Sayhan, Araştırmacı Yazar Hasan Gümüş ve Uzman Arkeolog Mikail Demirkol birer konuşma yaptı.

 

İkinci gün programı akşam düzenlenen ödül töreni ve halk konserleri ile sona erdi.

 

Üç gün süren Çivril Elma tarım ve Kültür Festivalinin son günü, Beycesultan ve Çivril tarihi konulu panel ile başladı. En yavaş bisiklet sürme ve en çok elma ile çekirdek yeme, en güzel elmalı pasta ve en iyi elma yetiştiricisi yarışmaları ile devam eden program akşam düzenlenen Derya Uluğ konseri ile sona erdi.  

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.